Deprem bölgesinde, hırsızlık ve yağma olaylarıyla bağlantılı 48 şüpheli tutuklandı

Son dakika haberine göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede gerçekleşen hırsızlık ve yağma olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, 8 ilde 48 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

GİRİŞ 11.02.2023 19:55 GÜNCELLEME 12.02.2023 02:31
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen büyük depremlerin sonrasında hırsızlık ve yağma olaylarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 8 ilde 48 şüpheli tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

HIRSIZ VE YAĞMACILARA SORUŞTURMA

Depremin ardından bölgede gerçekleşen hırsızlık ve yağma olaylarına ilişkin Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma işlemlerine başlandı.

ELBİSTAN

Bu kapsamda Kahramanmaraş'ta Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturmada 5 şüpheliden 3'ünün tutuklandığı, 2'sinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İlçedeki bir zincir marketten beyaz eşya çalan şahsın da tespitinin yapıldığı, yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

PAZARCIK

Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığınca 3 şüpheli hakkında hırsızlık suçundan soruşturma başlatılırken, şüphelilerin savunmalarının alınmasına devam edildiği öğrenildi.

ALTINÖZÜ

Hatay'da Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığınca hırsızlık ve yağma suçu bakımından 8 kişi hakkında soruşturma işlemlerine başlandığı, 1 kişinin firari olduğu, şüphelilerin mevcutlu olarak adliyeye getirileceği ifade edildi.

SAMANDAĞ

Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığınca 3 şüpheli hakkında soruşturmaya başlandığı, şüphelilerin kendi evlerinin enkazından eşya çıkarma durumunun ağır basması sebebiyle salıverilmelerine karar verildiği bildirildi.

HASSA

Hassa Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 ayrı dosyadan 3 şüphelinin hırsızlık suçundan tutuklandığı, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığınca 3 ayrı soruşturma yürütüldüğü, 1 dosya kapsamında 2 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiği belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da Besni Cumhuriyet Başsavcılığınca hırsızlık suçu bakımından 5 kişi hakkında soruşturma işlemlerine başlandığı, Kahta Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 şüpheli hakkında konutta gece vakti hırsızlık suçundan tutuklama kararı verildiği ifade edildi.

MALATYA'DA 1 YABANCI UYRUKLU YAĞMACI SINIR DIŞI EDİLDİ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 hırsızlık ve 3 yağma olayından 9'unun failinin belirlendiği, yakalanan 12 şüpheliden 1'inin gözaltına alındığı, 2'sinin tutuklandığı ve 1 yabancı uyruklu kişinin deport edildiği belirtildi.

OSMANİYE

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 farklı hırsızlık olayıyla ilgili tutuklamaya sevk edilen 13 şüpheliden 11'inin tutuklandığı, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiği öğrenildi.

ADANA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 7 hırsızlık olayına ilişkin hakkında soruşturma başlatılan 11 şüpheliden 8'i hakkında tutuklama kararı verildiği, 3'ünün firari olduğu kaydedildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca 17 şüpheli hakkında soruşturmalara başlandığı, bunlardan 8'i hakkında tutuklama kararı verildiği, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan 3 şüphelinin tutuklandığı, Araban Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 hırsızlık olayına ilişkin soruşturma işlemlerine başlandığı bildirildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hırsızlık ve yağma suçlarından başlatılan 13 soruşturmada 6 şüphelinin tutuklandığı, 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Bahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına tv lerde salya sümük hakaret edenler halkı galyana getirenleride tutuklayın hele ersan sen denen bir şarlatan var gençleri prokove ederek isyana çağırıyor yokmu bu a okkalı bir cevap verecek yahu
    Cevapla
  • türk 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ahlak yoksunlarına vicdansız soysuzlara lütfen gereğini yapın utanmazlar tükürsem tükürüğüme yazık ALLAH sizi kahar ismıyle kahretsin inşallah
    Cevapla
  • Elazigli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim diyor salinacaklar öyle bişiy yok alinabilicek en yüksek cezayi alacaklarindan eminiz inşaallah
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke vursalardı
    Cevapla
  • Kstmn37 1 yıl önce Şikayet Et
    İbreti alem için meydanlara asacaksın. Bunlar ihtiyaç sahibi deprem zedelerinin mallarını çalan hainler diye pankart asacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı