Bakanlıktan "evrak" iftirasına yanıt: Akla hayale gelmeyecek mesnetsiz bir iddia

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremde ağır hasar alan Hatay İl Müdürlüğü binasında "çeşitli evrakın yok edilmeye çalışıldığı" iddialarını yalanladı.

Bakanlıktan "evrak" iftirasına yanıt: Akla hayale gelmeyecek mesnetsiz bir iddia
Bakanlıktan "evrak" iftirasına yanıt: Akla hayale gelmeyecek mesnetsiz bir iddia
GİRİŞ 12.02.2023 01:08 GÜNCELLEME 12.02.2023 01:14
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremde ağır hasar alan Hatay İl Müdürlüğü binasında "çeşitli evrakın yok edilmeye çalışıldığı" iddialarını yalanladı.

HATAY İL MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI DEPREMDE HASAR ALDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hatay İl Müdürlüğü binasının büyük bir bölümünün depremde hasar gördüğü ve yıkıldığı aktarıldı.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN BİNADAN ÇIKARTILDILAR, SOSYAL MEDYADA SALDIRIYA GEÇTİLER

Ağır hasar alan binanın hemen yanında bulunan ek hizmet binasının bugün bazı kişiler tarafından izinsiz bir şekilde kullanıldığının saptandığı belirtilen açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı ekiplerimiz, il müdürlüğü ana binamızdaki yangın merdiveninin ek binamızın üzerine çökme riskine karşı, buradaki kişilerin can güvenliği için binayı boşaltmak istemiştir. Bu talebi reddeden kişiler, ekiplerimize mukavemet göstermiş, sosyal medya aracılığıyla 'çeşitli evrakların yok edilmeye çalışıldığı' gibi akla hayale gelmeyecek mesnetsiz bir iddiayı ortaya atmışlardır." bilgisi paylaşıldı.

"TÜM EVRAKLAR YENİ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ARŞİVİNE TAŞINACAK"

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız; evraklarını matbu olarak tuttuğu gibi, bütün resmi yazışma ve raporlarını Belgenet üzerinden dijital ortama anlık olarak aktarmaktadır. Kaldı ki ek binamızda yer alan tüm evraklar, diğer resmi evraklarımız gibi yeni il müdürlüğümüzün arşivine taşınacaktır. Bu bakımdan, söz konusu iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Kurumumuzun her bir çalışanı afet alanlarında fedakarca, canla başla hasar tespit çalışmalarını yürütürken böyle mesnetsiz bir iddiayı ortaya atanlar hakkında her türlü hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum iftara iftara hiçbir şey tutturamıyorsunuz Biz devletimize güveniyoruz Kargaların seslerine değil Gidin başka çöplüğe
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    81 il Nüfus müdürlükleri afet bölgesindeki kayıp ölüm yaralı tam olarak tespiti önemli arana kurtarmaya yardımcı olunabilir
    Cevapla
  • havacıva 1 yıl önce Şikayet Et
    anlamıyorum hani yalan haber yapanlarla ilgili yasa çıkmadımıydı. savcılar ne güne duruyorlar uygulanmayacak veya dayısı olmayana uygulanacaksa ne diye çıkarıldı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bu ülkede yaşamıyoruz, yok akla hayale gelmeyecek iftiraymış! Bu ülkede şeytanın aklına gelmeyenleri yapacak çok insan var maalesef, adı da şark kurnazlığı!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hatay nekadar sıkıntılı bir yer sürekli cazlıyolar
    Cevapla
  • Misafir 5 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatay bu ülkenin bir parcası değilmi ne demek cazlıyorlar, varsa bir problem dile getirenlere cazlıyorlar demek biraz ayıp olmuyor mu, varsa bir sıkıntı dile getirilmesinmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...