Bayburtlu çiftçiden depremzedelere yardım: Tarlasını bağışladı!

Demirözü ilçesinde yaşayan Ahmet Şeker, 9 dönüm tarlasına ait tapuyu İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen'e teslim etti.

GİRİŞ 12.02.2023 17:09 GÜNCELLEME 12.02.2023 18:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere beldesinde çiftçi Ahmet Şeker, tarlasını "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere bağışladı.

Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı da olan Şeker, beldeye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki 9 dönüm tarlasının tapusunu, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen'e teslim etti.

Ahmet Şeker, AA muhabirine, depremin ardından beldede yaşayan vatandaşların yardım için seferber olduğunu söyledi.

Çiftçilikle uğraşanların Tarım ve Orman Müdürü Ersen ile irtibata geçerek çeşitli yardımlarda bulunmak istediğini belirten Şeker, "Herkes karınca kararınca elinde 3 kuruş, 5 kuruş ne varsa verdi. Bu bizim toprağımız, bizim milletimiz, biz yardım etmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"ANNE SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN" 

Şeker, ilkokul çocuğunun harçlığını vermesinin kendisini çok duygulandırdığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşündüm, ben neyimi verebilirim? Orada insanlar soğukta duruyor, ben burada sıcakta yatmaktan utandım. Köyümüzde de Allah razı olsun hayvanlarını bağışlayanlar oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Ben de kendi adıma babamdan kalma bir tarla var, onu bağışladım. Anne sütü gibi helal olsun."

Tarlanın dönümüne 40 bin lira fiyat biçtiğini ve birçok kişinin almak için talip olduğunu ifade eden Şeker, "Tapuyu İl Müdürümüz Selami Ersen'e veriyorum. Bütün işlemleri birlikte halledeceğiz." diye konuştu.

Tarım ve Orman Müdürü Ersen de Bayburt'ta çiftçilerin ilk günden itibaren depremden etkilenenlerin yardımına koştuğunu belirterek, "Çiftçimize yaptığı bu güzel bağıştan, devletin yanında olduğunu gösterdiği bu anlamlı bağıştan dolayı bütün Bayburt adına, depremzedeler adına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Elazığli 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatanın Bayburtlu yiğid evladı Rabbim kabul etsin. ölmüşlerin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH senden ve tüm yardım edenlerden RAZI olsun...
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Cennetten silsilesi yer aldınız. Yüce mevlam kabul eylesin
    Cevapla
  • Mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    Görev yaptığım yeni ayrıldığım ilçe insanı çok iyi Allah hepsinden razı olsun
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. İşte vatanseverlik. Yardımın, desteğin büyüğü küçüğü olmaz. Önemli olan hangi safta olduğun. Biz devletimizin ve milletimizin yanındayız. Hiçbir zaman CHDPKKnın yanında olmayacağız. Vatanını seven hiç kimse bu şerittifakın yanında olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..