Kumbaradaki paralarını depremzedelere bağışlayan kardeşlerden duygulandıran not

Van'da yaşayan Zeynep ile Güney Arif kardeşler, kumbarada biriktirdikleri paraları depremzedelere bağışladı. Kardeşler nota, "Kitap almak için biriktirdiğimiz parayı size gönderiyoruz" yazdı.

Kumbaradaki paralarını depremzedelere bağışlayan kardeşlerden duygulandıran not
Kumbaradaki paralarını depremzedelere bağışlayan kardeşlerden duygulandıran not
GİRİŞ 13.02.2023 10:05 GÜNCELLEME 13.02.2023 10:05

Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremde yıkılan apartmanların enkazı altında kalanların kurtarılması için arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan sağlık lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Zeynep (15) ile 6'ncı sınıf öğrencisi Güney Arif Ari (11) kardeşler, kumbarada biriktirdikleri paraları depremzedelere bağışladı. Kardeşlerin kumbarasından çıkan "Ülkemizde yaşanan depremler bizi çok üzdü. 2011 yılında Van'da da deprem yaşandı. Kitap almak için kumbaramızda biriktirdiğimiz parayı AFAD aracılığı ile size gönderiyoruz" notu çıktı.



Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kişiler için birçok şehirde yardım kampanyası düzenlendi. Van Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları da depremzedeler için yardım kampanyaları başlattı. Toplanan yardımlar ise depremde etkilenen bölgelere TIR ve kamyonlara yüklenip gönderiliyor.



'TELEVİZYONU İZLERKEN DEPREM HABERLERİNDEN ETKİLENDİK'

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Lokman Hekim Sağlık Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Zeynep ile Alettin Sucular Ortakokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Güney Arif Ari kardeşler, kumbarada biriktirdikleri paralarını depremzedelere bağışladı. Paraları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) hesabına yatıran kardeşler kumbaralarına "Ülkemizde yaşanan depremler bizi çok üzdü. 2011 yılında Van'da da deprem yaşandı. Kitap almak için kumbaranızda biriktirdiğimiz parayı AFAD aracılığı ile size gönderiyoruz" notunu koydu.



'KUMBARAMIZDAKİ PARALARI DEPREMZELERE BAĞIŞLADIK'

Zeynep Ari, kardeşiyle kitap almak için biriktirdikleri paraları, depremzedelere bağışladıklarını belirterek, "Van depremini yaşadığımız için acılarını anlıyoruz. Öğretmenimize, depremde mağdur olan arkadaşlarımıza kumbaramızdaki paramızı bağışlamak istiyoruz' dedik. O da bize yardımcı oldu ve kumbaramızdan çıkan parayı AFAD’ın hesaplarına yatırdık. Umarız bir daha böylesi bir durum ile karşılaşmayız" dedi.



Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) Erciş Birim Yöneticisi Ayşegül Polat ise "Zeynep ve Güney deprem görüntülerinden çok etkilendiler. ‘Neler yapabiliriz’ diye bize sordular. Kitap almak için kumbaralarında biriktirdikleri paraları, deprem bölgesindeki arkadaşlarına göndermek istediler. Biz de onlara bu konuda yardımcı olarak kumbaradan çıkarttığımız parayı AFAD hesaplarına yatırdık" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?