Depremzedeler için müthiş proje! İki günde 400 binden fazla kişi etkileşimde bulundu...

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki afetzedeleri evlerinde misafir etmek isteyen Trabzonlu hayırseverler tarafından internet sitesi oluşturuldu.

Depremzedeler için müthiş proje! İki günde 400 binden fazla kişi etkileşimde bulundu...
Depremzedeler için müthiş proje! İki günde 400 binden fazla kişi etkileşimde bulundu...
GİRİŞ 13.02.2023 17:50 GÜNCELLEME 13.02.2023 18:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Evleri hasar gören veya yıkılan depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye genelinde çeşitli kampanyalar yürütülüyor.

"Evim Evindir Projesi" kapsamında oluşturulan "www.evimevindir.com" internet sitesinin yöneticilerinden Hasan Sefa Zabunoğlu, AA muhabirine, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem dolayısıyla büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Zabunoğlu, felaketten sonra evini depremden etkilenenlere açmak isteyen ev sahipleri ile depremzedeleri buluşturan "www.evimevindir.com" internet sitesini hayata geçirdiklerini söyledi.

2 GÜNDE 400 BİNDEN FAZLA KİŞİ ETKİLEŞİMDE BULUNDU

Site üzerinden verilen ilanlar sayesinde depremzedelerle evlerini onlara açmak isteyen hayırseverlerin aynı platformda buluştuğunu ifade eden Zabunoğlu, "İnternet sitesi aracılığıyla 55'ten fazla aile ile 450'ye yakın kişi evlere yerleştirildi. İki günde 400 binden fazla kişi siteye ulaştı. Projeye yurdun dört bir yanından ulaşan insanların dayanışma duygusuyla destek vermesi neticesiyle birçok depremzede sıcak yuvaya kavuştu." diye konuştu.


Proje için toplanan gönüllü ekip gelen mail ve çağrılar üzerinden depremzedelere yardımcı oluyor...

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bir halk organizasyonudur. Tüm hainlere inat halk devlet olduğunu gösterdi
    Cevapla
  • Sebahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun size... Bize her yer Trabzon sözünü bir kez daha doğruladınız... Her zaman her yerde ve her şartta vatan için Can olursunuz.... Teşekkürler Trabzon.....
    Cevapla
  • Hasanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah 1001 kere maşallah Trabzonlular size helal olsun vallahi size helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"