Bursa'dan depremzedeler için örnek uygulama: KardeşKart

Bursa Büyükşehir Belediye misafir ettiği depremzedelere KardeşKart ile şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanacak bir uygulama başlattı.

Bursa'dan depremzedeler için örnek uygulama: KardeşKart
Bursa'dan depremzedeler için örnek uygulama: KardeşKart
GİRİŞ 14.02.2023 15:36 GÜNCELLEME 14.02.2023 19:36

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkımlara yol açan depremlerin ardından bölgede arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, AFAD koordinasyonunda Bursa’dan başlatılan yardım seferberliği de çığ gibi büyüyor.

Büyükşehir, ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte toplam 2177 personel, 311 araç, 212 iş makinesi, 7 arama kurtarma köpeği ve Bursa’dan giden 350 ayni yardım tırı ile depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

KARDEŞKART UYGULAMASI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş KardeşKart uygulamasını sosyal medya hesabından duyurdu.

Aktaş "Bursa’mızda misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz, KardeşKart ile şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacak, onlar için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti