Enkazdan ağzında sigarayla çıkarılan Soner amca o anları anlattı

Adıyaman'da depremin 3'üncü gününde ağzında tütünle enkaz altından çıkarılan Soner Tuğtekin ilk kez konuştu. Yanında sadece sigara ve 1,5 litrelik su olduğunu söyleyen Tuğtekin, çakmağının gazı bittiğinde ateşi nasıl elde ettiğini anlattı

GİRİŞ 15.02.2023 08:19 GÜNCELLEME 15.02.2023 08:59
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Eşini ve kızını enkaz altında kaybeden Tuğtekin, o karanlık gecenin ayrıntılarını anlattı. Bir telekomünikasyon şirketinden teknisyen kadrosundan emekli olan Soner Tuğtekin, Adıyaman Merkez Ali Taşı Mahallesi Umut Apartmanı'nın giriş katında eşi Hatice, oğlu Deniz'le birlikte oturuyordu. Kızları Bade ise Denizli Üniversitesi Tekstil Mühendisliği 2'inci sınıf öğrencisiydi. Depreme ara tatil için döndüğü baba evinde yakalandı.

KIZIMIN ÜSTÜNE KOLON DÜŞTÜ
Deprem anında salonda olan Soner Tuğtekin, eşi ve çocuklarını yanına almaya çalıştığını söyledi. Bir anda binanın üzerlerine yıkıldığını aktaran Tuğtekin, "Kolon kızımın üzerine düştü. Hanımı çekmeye çalıştım ama kolu bazaya sıkıştı. Oğlum koltuğumun altındaydı sadece onu çekebildim" dedi.

ÇAKMAĞIMIN GAZI BİTTİ
Deprem anında üzerine içerisinde sarılmış sigaraların bulunduğu tabakasının düştüğünü anlatan Tuğtekin, "Yanımda sadece tütün ve 1.5 litrelik su vardı. Çok sigara içmekten çakmağımın gazı bitti. Sigaralarımı yakamadım. Kumandanın pillerini parçalayıp, kablolarını birbirine çarptırarak ateş çıkartarak ateş sorunumu çözdüm " diye konuştu.

EŞİMİ BIRAKIP HASTANEYE GİTMEK İSTEMEDİM
3 gün boyunca su ve tütünle hayatta kalmaya çalıştığını aktaran Tuğtekin, "Yardım için bağırıyorduk. Cevap gelince sigaraları art arda yakmaya başladım. Elimde de çıktığımda o yüzden sigara vardı. Hastaneye gitmek istemedim çünkü Hatice'mi bırakmak istemedim. Hastaneye gidince verdikleri serumu bırakıp enkaz alanına gittim. Eşimin cansız bedeninin çıkarıldığı 4'üncü güne kadar kaldırımda yattım" ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz,cennet'de, eşinize ve kızınıza kavuştursun sizi inşaAllah.. Amin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    su ve sigarayla hayata tutunmak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iste Türk Milleti nin özelligi..kafa bu akıl..o an adam caresizlikten belkide ne yapacagini daha iyi düsünmek amaciyla sigara ihtiyac duymus ve o enkazda bile nasil dusunmus...ulkemize saldiracak gucler aklinizi basiniza alin..kimse bizi tehdit etmeye kalkmasin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    turk Allah korusunda sen eşinin ve kızının cenazesi yanı başında iken ne yapardin acaba...yorum yapmak için yorum yapma.
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende haberi okuyorum adam sigarasini yakmak icin ates bulmus.Ulan zaten orada insan zor nefes alir birde Sen sigara icmissin digerlerini dusunmedinmi.
    Cevapla
  • katibb 1 yıl önce Şikayet Et
    senin bildiğin keyif sigarası değil o işte..
    Cevapla
  • Cengiz yg 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç defa enkaz altında kaldın da, akıl veriyorsun? Yapmayın kardeşim, orda canlı canlı gömülmüş insan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları için sayı belli oldu!
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu