Deprem bölgesinde hummalı çalışma! İlk teslimler bu ay yapılacak

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde geçici barınma alanları oluşturmak için TOKİ ve Emlak Konut çalışmalara başladı. Yığma yapı ve konteyner olarak inşa edilen alanda teslimler ay sonunda yapılacak.

GİRİŞ 16.02.2023 16:10 GÜNCELLEME 17.02.2023 11:38
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel/Gaziantep Nurdağı

Çevre, Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğünce, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerine, 32 bin 500 kişinin yaşayacağı geçici barınma alanları için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde bir yandan arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken diğer yandan geçici barınma alanlarının inşasına hızla başlandı.

İlçede geçici barınma alanlarına yönelik son gelişmeleri yetkililer Haber7 ile paylaştı. Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanı, 2 ayrı kesimde toplam 305 bin metrekare olarak planlandı. İnşa edilen barınma alanlarının tüm teknik proje ve altyapı planlarının tüm detaylarıyla hazırlandığı öğrenildi.


OKUL, CAMİ VE SPOR SALONLARI OLACAK

3 bin 208 birimden oluşan bu alanlarda 19 bin depremzede yaşam sürecek. Çocuk oyun alanları, spor alanları, anaokulu, okul, cami, sosyal tesis ve sağlık tesisi gibi tüm sosyal imkan ile donatılar yer alacak.

İLK TESLİMLER BU AY SONU YAPILACAK

Yığma yapı ve konteyner kent olarak inşa edilen alanda 528 adet ev ise eşyalarıyla beraber bu ay sonuna kadar depremzedelere teslim edilecek.

KİRA YARDIMLARI BAŞLADI

Yaraların sarılmaya devam edildiği ilçede kurulan koordinasyon merkezinde ödenmeye başlanan kira yardımı için başvurular da yoğun şekilde devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 93
  • Depremzede 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem yardımı dediniz her aileye şimdi hasar doktunuz işi hasarlı hasarsız çoğunun acil ihtiyaci var insanlar arabalarina akar yakıt alamıyor az azda olsa millete ödeme yapın
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ödeme yaptı saten 10000 TL
    Cevapla
  • korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    sosyal hayat hemen başlamalı. göç çözüm değil, tehlikeli. ufaktan okulları açın. hızlıca prefabrikler yapılsın. deprem için güvenli yapılar bunlar. yıllarca yaşanır içlerinde. yeter ki adam gibi prefabrik olsun. çoğu binadan güvenli ve konforlu bu yapılar.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    onu da tarım alanına mı yapıyorsunuz allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Farkındaysan o geçici konteynerlar TOKİ evleri değil nereye yapacaktı
    Cevapla
  • Maraş 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem zedelere para ödememek için evlere az hasar yada hasarsız raporu veriliyor daire başı en az 150 bin masrafı olan yere az hasarlı dersen ne sigorta nede devlet yardım etmez insanlar kızgın isyan ettirecekler zorla
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki sen bunu nereden biliyorsun sen mi belirledin hasar oranını. Kulaktan dolma şeylerle. Yazıktır günahtır yapmayın böyle devlet bizim devletimiz zor günde birlik olmak şart
    Cevapla
  • Baybars 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim veriyor yalan ve iftira atanlara iki cihanda hesap var meraketme
    Cevapla
  • mab 1 yıl önce Şikayet Et
    Acele işe şeytan karışır daha çok bilgi ve pratik olanını yapın o para millet in parası heba edilemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var