Başkan Erdoğan Aleyna'nın ailesini aradı: Üzerimize ne düşüyorsa hazırız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, enkazdan 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez’in ailesiyle telefonda görüştü. Aleyna'nın artık teyzesine emanet olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız" dedi.

GİRİŞ 16.02.2023 20:40 GÜNCELLEME 17.02.2023 07:19
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremden 248 saat sonra enkaz altından çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in teyzesi Güler Duman ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAŞKAN ERDOĞAN, ALEYNA'NIN ANNESİ VE BABASI İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Aleyna Ölmez'in depremde hayatını kaybeden annesi Birgül ve babası Cengiz Ölmez için aileye başsağlığı dileyen Erdoğan, "Rabbimden onlara cennetiyle cemaliyle muamele niyaz ediyoruz." temennisinde bulundu.

"ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA HAZIRIZ"

Aleyna Ölmez'in bundan böyle teyzesi Güler Duman'a emanet olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Aleyna Ölmez'in sağlık durumu halkında Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'dan bilgi aldığını kaydeden Erdoğan, Aleyna'nın durumunun iyi olduğunu öğrenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Erdoğan, "İnşallah kısa zamanda hemen servise de çıkar. Süratle inşallah şifasını görürüz, sağlıklı halini de görme fırsatını elde ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Aleyna Ölmez'in teyzesi Güler Duman da Başkan Erdoğan ve ilgililere teşekkür etti.

ALEYNA'NIN MUCİZE KURTULUŞU

Deprem felaketinin 11. gününde inanılmaz bir kurtuluş gerçekleşti. Kahramanmaraş merkeze bağlı Kayabaşı Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda Atabey Apartmanı enkazından ses geldi. Bunun üzerine bölgeye maden işçileri, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Madenciler, 'domuz damı' yöntemiyle 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e ulaşmayı başardı. Genç kız, uzun uğraşlar sonucu beton yığınlarının arasından çıkarılıp sağlık görevlilerine teslim edildi.

Durumu iyi gözüken ve konuşabilecek durumda olan afetzede ambulansla hastaneye götürüldü. Bu güzel haber sonrası Aleyna'nın teyzesi Güler Duman, gözyaşlarına boğuldu.

Enkazdan sağ çıkarılan genç kız, Kahramanmaraş'taki hastanede yapılan müdahalenin ardından tedavisine devam edilmek üzere Ankara'ya getirildi. Aleyna Ölmez'i taşıyan ambulans uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Deprem tetikçileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremi abd kafiri tetiklemiştir.Araştırıp ona göre safımızı belirlemeliyiz,ona göre davranmalıyız,ona göre tedbir almalıyız.
    Cevapla
  • Yunan gavuru 1 yıl önce Şikayet Et
    Generalleri Türkiye'yi tehdit ediyor,nükleer silahımız var diyor.Ya gerçekten abd kafiri bunlara bu silahı verdi ya da Tükiye'yi korkutarak karasularını 12 mile çıkamak için yalan uyduruyorlardır,diğer emellerine kavuşmak için aynı taktiği uyguluyorlardır.Bizim de Pakistanımız var ,biz niye aynı yolu seçmiyoruz.Tam zayıf zamanımızda yakaladılar gavurlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim hepinizde razı olsun
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten soyisminden de anlaşıldığı üzere Ölmezmiş ! Allah’ şifa ve uzun ömürler versin
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahina kurban reis.gecmiste elestirdim am a hainlere oy yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!