Enkaz altındaki yaralı inek kurtarıldı! Sahibi, Bircan'ı görünce gözyaşlarına boğuldu

Adıyaman'da depremde ahırı çöken çiftçi Birgül Tuncay'ın 4 ineğinden 2'si telef oldu. Tuncay'ın, göçük altında kalan ve enkaz altına sürünerek girip günlerce beslediği "Bircan" isimli ineğiyse 11 gün sonra kurtarıldı.

GİRİŞ 16.02.2023 22:56 GÜNCELLEME 17.02.2023 01:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Binlerce yıkılan ve ağır hasarlı binanın bulunduğu Adıyaman’da acı hikayelerin yanı sıra yürekleri ısıtan görüntüler de ortaya çıkıyor. Adıyaman il merkezine bağlı Dardağan köyünde yaşayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’ın altı ahır üstü ev olan yapıları Kahramanmaraşlı depremde tamamen yıkıldı. Çiftin ahırda bulunan 4 ineğinden 2’si, 15 keçisi ve 30 tavuğu enkaz altında kalarak telef oldu. Hayatta kalan 2 inekten birisi dışarı çıkartılırken, birisi ise enkazda sıkıştı. Birgül Tuncay, depremin ilk gününden itibaren enkazda sıkışan ineğini kurtarmak için çabaladı ancak enkazdan çıkartamadı. Tuncay, "Bircan" isimli ineğini her gün enkazın altına sürünerek girip su ve yiyecek vererek besledi.

JANDARMA EKİPLERİ YARALI İNEĞİ 11 GÜN SONRA KURTARILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ekipleri köye giderek ineğin kurtarılması için destek istedi. Köye intikal eden Jandarma Arama Kurtarma Timleri ineğin kurtarılması için çalışma başlattı. İş makinelerinin desteği ile yapılan çalışmaların ardından telef olan inek enkaz altından çıkartıldı. Veteriner hekimler tarafından ineğe olay yerinde müdahale yapıldı. İneğin polikliniğe götürülerek tedavi edileceği öğrenilirken, 253 saat sonra enkaz altından çıkan ineğini gören Birgül Tuncay, gözyaşlarına boğuldu. Birgül Tuncay’ın enkaz altında kalan altınları da jandarma ekipleri tarafından bulundu. Altınları teslim edilen Bircan Tuncay'a jandarma ekipleri tarafından üşümesin diye üniforma ve eldiven giydirildi.

BAKAN KİRİŞÇİ DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter'daki hesabından, deprem bölgesi Adıyaman'da yetiştiricilik yapan Birgül Tuncay'ın enkaz altındaki ineği Brican hakkında açıklama yaptı.

Kirişci, paylaşımında, "Adıyaman'da yetiştiricimiz Birgül Tuncay'ın enkaz altındaki ineği Birican'ı ekiplerimizin ve diğer kurumlarımızın yoğun uğraşları sonucunda sağ salim kurtardık. Bir canı daha kurtarmak için çalışan herkese teşekkürler" sözlerini kaydetti.

"BUGÜN ÇOK MUTLUYUM"

İneğine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Birgül Tuncay, "Bircan'ımı kurtardılar. Hepinizden Allah razı osun. Hepinizi öpüyorum. İneğime kavuştum. Bugün çok mutluyum. Keçilerim de kurtulsa daha da mutlu olurdum. Onlar da kurtulmadı. Bircan’ım şimdi iyi, Allah’a şükür olsun. Bütün ekiplerim geldi." dedi.

"DÜN SABAHTAN BERİ TAKİP EDİYORUZ"

TAGEM Genel Müdürü Dr. Metin Türker ise, "Tarım Bakanlığı Adıyaman koordinatörlüğü olarak tüm arkadaşlarımız ile birlikte buradayız. Burayı dün sabahtan beri takip ediyoruz. Hayvanların tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün de bir hayvanı da canlı olarak kurtardık. Onun için çok mutluyuz. Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK DURUMU İLK BELİRLEMELERE GÖRE İYİ GİBİ"

İneğin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, "Çok mutlu olduk. Jandarma Arama Kurtarma ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Bir hayvan için bu yapılabiliyorsa insan için ne yapılmaz. Bunu herkesin düşünmesini istiyorum. Herkesin eline sağlık. Bu acı içerisinde bir sevinç yaşıyoruz. Şu anda hayvana iki günden beri müdahale etmeye çalışıyoruz. Ama kurtarma ekibi gelemediği için kurtaramıyorduk. Sol arka ayağında bir zedelenme var, belde de olabiliyor tahmin edebiliyoruz. Ama durum iyi gibi. Serum uygulamasından sonra durumu daha da netleşir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • ercisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet denen ülke düşmanı Türk düşmanı güruh bak askeri gördünüz mü.
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 1 yıl önce Şikayet Et
    birgül teyzem ben dün akşam ağladım seni izlerken garip bircan inek sen seslenince nasılda o küçücük yerden sana bakıyordu çok duygulandım allaha emanet ol inşaallah bircan iyileşirde sende bizde mutlu oluruz
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün bu ineğin öldüğü haberini okudum. Hangisi doğru anlayamadım
    Cevapla
  • Ercan 34 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim devletim ineğe bile bu kadar değer verir buda kapak olsun muhaliflere
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yok kurtarmaya devlet, asker gelmedi diyen şuursuz lara kapak olsun Allah devletimize, ülkemizin güzel insanlarına zevâl vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!