'Ölümcül' inat! İstanbul'daki 240 dairelik bu site ayakta zor duruyor ama...
Küçükçekmece'de bulunan 48 yıllık Çınar Sitesi ayakta zor duruyor. Siteye verilen “Çok riskli. Acil tahliye edilmeli” raporuna rağmen yıllardır anlaşamayan hak sahipleri adeta ölümü bekliyor.

İstanbul Küçükçekmece'de 13 blok ve 240 daireden oluşan Çınar Sitesi'nin her an yıkılması bekleniyor. Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında riskli olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen sitede ev sahipleri mahkemelik oldukları halde bir türlü anlaşamıyor. Mahkemenin, daire sahiplerinden 13'ünün yaptığı itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine sitenin yıkımı gerçekleştirilemedi.
Binanın dış cephesinin yıprandığı görülüyor.
Balkonlar bile her an yıkılacakmış gibi duruyor.
YÜZDE 40'I HALA DOLU
Devam eden dava sürecinde 22 Ocak 2023 tarihli bilirkişi raporunda, binaların "çok riskli yapı" olduğu, "can ve mal güvenliği açısından acilen tahliye edilerek yıkılması gerektiği" tespiti yer aldı. Hazırlanan rapor, İstanbul 13. İdare Mahkemesi'ne sunuldu. Bazı bölümlerinde çatlakların oluştuğu görülen sitedeki dairelerin yüzde 40'ında halen vatandaşların ikamet ettiği öğrenildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Küçükçekmece Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Mahmut Opuz, sitede bulunan yapıların riskli ve kötü durumda olduğunu belirtti. Opuz, "Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını bekliyoruz. Kaldırıldığı takdirde yasal işlemlerini devam ettireceğiz. Bütün bloklardan usulüne uygun olarak yetkili firmalarca karot alınmış, incelemeleri yapılmış. Raporlardan sonra binaların riskli olduğu ortaya çıkmış. Bir an önce kararın çıkmasını bekliyoruz" dedi.
BİR AN ÖNCE YIKILMALI
Çınar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Açık, binaların bir an önce yıkılıp yeniden inşa edilmesini istediklerini belirtti. Mahkeme sürecinin hâlâ devam ettiğini belirten Açık, "Zaten çürük raporu verildi, mahkemesi oldu. 1 ay içinde mahkeme sonucu gelecek. Talebim bir an önce buranın yıkılması" dedi.
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etitiraz eden daire sahipleri büyük ihtimalle kira geliri alıyor kendileri oturmuyor.devlet açgözlü mal sahiplerinin insafına bırakmamalı bu işi.240 dairenin bulunfuğu yerdr nasıl olur da 13 kişinin dediği kabul görür.akıl dışı resmen.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etadamin 50 yillik evi para vermeden sifir hale getiriliyor depreme dayanikli oluyor hala evim 140 m2 90 m2 olacak diye itiraz ediyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Ethak sahiplerine bırakılmamalı bence,radikal kararlar hayat kurtarırBeğen Toplam 2 beğeni
-
fırat 2 yıl önce Şikayet EtYarın deprem olur da bu site yıkılırsa haber kanalları uzman eşliğinde haberler yapar, bakanlar önünde ağlayıp kameralara poz verir. Müslüman bir lideri olan ülkenin her işi Yahudi gibi, nerede tedbir nerede adalet, nerede yargı. Arkadaş her sistemimiz mi kötü olur Allah aşkına :(((Beğen
-
Eyya 2 yıl önce Şikayet Etbu binalar zaten çökmüş yıkılınca da vay efendim devlet niye ilgilenmedi olacak, herkes önce kendini düşünür devlet mi seni düşünecek hiçbir önlem almıyoruz tatbikatlarla dalga geçiyoruz evimiz başımıza yıkılınca da devleti suçluyoruzBeğen Toplam 2 beğeni