2020'deki "Kızılay'ın yardım kolileri" yalanını yeniden servis ettiler

2020'de servis edilen ve yalanlanan "Kızılay'ın yardım kolileri açılıp, içindeki malzemeler Suriyeli Derneğin kolilerine yerleştirildi" videosu asrın felaketi sonrası yeniden sosyal medyanın gündeminde.

2020'deki "Kızılay'ın yardım kolileri" yalanını yeniden servis ettiler
2020'deki "Kızılay'ın yardım kolileri" yalanını yeniden servis ettiler
GİRİŞ 20.02.2023 14:30 GÜNCELLEME 20.02.2023 14:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada ilk olarak İYİ Partili İbrahim Özkan'dan yayılan 26 Eylül 2020'ye ait görüntülerdeki mekan aslında Suriyelilerin kendi aralarında kurmuş olduğu dernekten ve videodaki şahıslar ise ellerinde bulunan hurmaları Kızılay kolilerine koyarak dağıtım gerçekleştiriyor. Görüntüler bu çalışmalar sırasında kaydediliyor.

Pandemi döneminde isminin açıklanmasını istemeyen Ş.K. isimli bağışçı, Türkiye'de bulunan çeşitli milletlerden mültecilere dağıtılmak üzere Kızılay'a 4 bin 495 paket gıda kolisi bağışında bulunuyor.

Sonuç olarak "Kızılay'ın yardım kolileri açılıp, içindeki malzemeler Suriyeli Derneğin kolilerine yerleştirildi" iddiası doğru değil.

2020'DEKİ PAYLAŞIM

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan.26 Eylül 2020'deki paylaşımında "Görüntüler, İstanbul Fatih'ten... Kızılay'ın yardım kolileri açılıp, içindeki malzemeler Suriyeli Derneğin kolilerine yerleştiriliyor. Kızılay yardımlarının Suriye'deki gruplara dağıtıldığı öğrenildi. Ancak bu durum Kızılay'a bağış yapan vatandaşlara açıklanmıyor." ifadelerini kullanmıştı.

KIZILAY'IN 2020'DE YAPTIĞI AÇIKLAMA

Türk Kızılay Basın Müşavirliği'nin 2020'deki açıklaması şöyle:

"26 Eylül 2020 tarihinde bazı twitter hesaplarından Türk Kızılay'ı zan altında bırakarak, bağışçıların güven duygusunu yok etmeyi amaçlayan paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur."

"TÜRK KIZILAY BAŞKA BİR AMAÇLA VE ŞARTLA KENDİSİNE YAPILAN BAĞIŞLARI SURİYELİ MÜLTECİLERE DAĞITMAMIŞTIR"

"Kötü niyetli olduğu anlaşılan paylaşımların iddia ettiği gibi Türk Kızılay başka bir amaçla ve şartla kendisine yapılan bağışları Suriyeli mültecilere dağıtmamıştır. Pandemi sürecinde isminin açıklanmasını istemeyen Ş.K. isimli bağışçımız Türkiye'de bulunan çeşitli milletlerden mültecilere dağıtılmak üzere Kızılay'a 4 bin 495 paket gıda kolisi bağışında bulunmuştur. Söz konusu bağış, bağışçının talebi doğrultusunda aralarında Filistin, Suriye, Etiyopya gibi birçok milletten mülteciye, bu mültecilerin dayanışma örgütleriyle birlikte dağıtılmıştır. Görüntülerde yer alan Kızılay kolileri de aynı süreçte Suriyelilere dağıtılmak üzere hazırlanmış, Suriyelilerin kendi aralarında kurmuş olduğu dernek, ellerinde bulunan hurmaları Kızılay kolilerine koyarak dağıtım gerçekleşmiştir."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • E.Y 1 yıl önce Şikayet Et
    Bitmiycekmi ihanetiniz böyle acılı zamandadami Allahtan korkmuyorsunuz nasıl bir kan taşıyorsunuz..
    Cevapla
  • Cıajans 1 yıl önce Şikayet Et
    Ajan provakatörlere cezasını vermezsen olacağı budur. Afadı karala Kızılayı karala Devleti karala... Bu kadar kolaymı? Devlet iki üç tane ite meydan bırakmamalı...
    Cevapla
  • mehmet demirel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin ekmeğini suyunu içen münafıklar ülkenin miili kurumlarına saldırıyor.Bu hainlerin kanı bozuk kardeşim.
    Cevapla
  • Edep yahu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Kızılay'ı üzerinden Politika yapmak kabul edilemez.
    Cevapla
  • mustafa kara 1 yıl önce Şikayet Et
    depremzedelerle mi uğraşalım bu ciğeri beş para etmezlerle mi,deprem oldu olalı ortalıkta bir tufan gidiyor,bir yok olun artık yeter,bırakın milleti yaralarını sarsın,ne kalleşliktir bu ya,bir durun durun yaramızı saralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda