ABD Dışişleri Bakanı Blinken Anıtkabir'de: Onur duyuyorum

Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Anıtkabir'i ziyaret etti. Blinken, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Türk ulusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmaktan büyük bir onur duyuyorum." dedi.

GİRİŞ 20.02.2023 18:27 GÜNCELLEME 20.02.2023 18:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Türkiye'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Antony John Blinken, gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonrasında Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret etti.

Mozoleye çelenk bırakmasının ardından beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Blinken, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Türk ulusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Elim bir afetin yaşandığı bu dönemde stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Türkiye'ye destek olurken, bugün burada Amerikan halkını temsil ediyor olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı addediyorum. Cumhuriyetin doğuşundan bu yana halklarımız arasında var olan bağ, bilhassa son derece büyük bir kederin yaşandığı bu günlerde derin, sağlam ve güçlü olmayı sürdürmektedir."

Blinken NTV'ye konuştu: Putin aklını başına almalıBlinken NTV'ye konuştu: Putin aklını başına almalı

Çavuşoğlu, PKK'ya verilen desteği savunan ABD'li mevkidaşına anında cevap verdiÇavuşoğlu, PKK'ya verilen desteği savunan ABD'li mevkidaşına anında cevap verdi

Başkan Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i kabul ettiBaşkan Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i kabul etti

Çavuşoğlu ile Blinken'dan ortak basın toplantısı: F-16 ve F-35 açıklamalarıÇavuşoğlu ile Blinken'dan ortak basın toplantısı: F-16 ve F-35 açıklamaları

Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı ile deprem bölgesinde Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı ile deprem bölgesinde

KAYNAK: İHA, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mehmet Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    her yönden oyunlarına devam ediyor ABD. düğün değil bayram değil bilinken anıt mezarda saygısından bahsediyor sanki yıllar önce Atatürk'ün ve Erdoğan'ın resimlerinin asılı olduğu düşman kuvvetleri başkamıydı. bunlar tam münafık
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti ve gazabı üzerinizde olsun.
    Cevapla
  • Başkentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenilmiş cahillik
    Cevapla
  • E.B 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerikalıların haberlerini daha çok okumak istemiyorum çıkıp gitsinler ülkemizden
    Cevapla
  • Sakarya'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırak yağcılık işlerini biz Türkler diz soykırımcı Amerikalıları hiç sevmiyoruz...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?