Son dakika: Hatay'da peş peşe şiddetli depremler! Çok sayıda ilden hissedildi

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden kısa bir süre sonra 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi.

GİRİŞ 20.02.2023 23:00 GÜNCELLEME 21.02.2023 00:21
Bu Habere 304 Yorum Yapılmış

Hatay'da çevre illerde hissedilen 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
AFAD'dan alınan bilgiye göre, merkez üssü Hatay Defne olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin yerin 16.7 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.



Deprem şiddetli şekilde hissedilirken, vatandaşlar panikle kaçtı. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Depremin Irak, Lübnan ve Mısır'dan da hissediliği açıklandı



3 DAKİKA SONRA 5,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Bu depremden yaklaşık 3 dakika sonra bu kez Hatay Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı.



AFAD'DAN AÇIKLAMA: 32 ARTÇI DEPREM YAŞANDI

 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere 32 artçı deprem yaşanmıştır. Deprem nedeniyle 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi alınmıştır." denildi.

Bölgede, Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın, Uşak İl AFAD ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK ekiplerince enkaz altında kalanlara yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "112 Acil'e 42 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. İhbarlar neticesinde 213 vatandaşımız çevredeki çeşitli hastanelere nakledilmiştir. Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 304
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenâb-ı Fahr-i Kâinat -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Urve bin Rüveym -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki: “Ümmetimde zelzeleler olur. Öyle ki bu zelzelelerde onbin, yirmibin, otuzbin kişi ölür. Allah bu ölümü muttakilere öğüt, müminlere rahmet, kâfirlere ise azap kılar.” (Râmuz El-Ehâdis: 3222)
    Cevapla
  • ilginç 1 yıl önce Şikayet Et
    son 3 yıldır farklı şeyler oluyor. Adaletsizlik mi acaba bizi bu noktaya getiriyor. Bilmediğimiz mahsunların ahımı var? Suriyeli Müslüman kardeşlerimizi kardeş olarak görmüyor muyuz? İnsanları heva ve heveslerine mi kapıldı? Sevgimiz bile para karşılığında mı satılıyor? Neler oluyor siz söyleyin
    Cevapla
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Mardin'de çok hissettik özellikle yüksek binalarda korkuya neden oldu bayağı sallandık
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Amerika'yı dümdüz yapsın tez zamanda
    Cevapla
  • devletim 1 yıl önce Şikayet Et
    eşim depremde hatayda evde yakalandı. elhamdulillah sağ çıktı ama ömrümden ömür gitti. depremden 2 dakikaya yakın önce 3 ćocuğumu çıkarmıştım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor