Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde peş peşe iki deprem! İşte bölgedeki son durum...

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. İşte deprem sonrası son gelişmeler...

GİRİŞ 21.02.2023 02:44 GÜNCELLEME 21.02.2023 02:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde şiddetli iki deprem meydana geldi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6,4

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 20:04'te yaşanan depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçülürken derinliği ise 16,74 kilometre olarak belirlendi. Sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

3 DAKİKA SONRA 5,8'LİK BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

6,4 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 5,8'lik depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre illerde de sarsıntı hissedilirken Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Mardin gibi illerde yaşayan vatandaşlar evlerinden park ve sokaklara çıktı.

HASARLI BİNALAR YIKILDI

Şiddetli sarsıntıların ardından ağır hasarlı olan binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların panik halinde olduğu görüldü. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceğine yönelik uyarılar yapıldı.

KUZEY AFRİKA'YI BİLE ETKİLEDİ

Bu akşam yaşanan Hatay merkezli depremler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden de hissedildi.

Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde etkili oldu.

Beyrut'ta paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

ASKERLER YARALI VATANDAŞLARI TAŞIDI

Depremde yaralanan vatandaşların askerler tarafından taşındığı ortaya çıktı.

SAHİLDEN BİNALARIN ÇEVRESİNDEN UZAKLAŞIN

Depremin ardından AFAD, deniz seviyesinin yükselebileceğini belirterek, sahil şeridinden uzak durulması gerektiğini bildirdi. Ayrıca hasarlı binalara girilmemesi, riskli yapılardan uzak durulması konusunda vatandaşları uyardı.

BAKAN SOYLU: 4 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI, BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş'tan Hatay’a doğru yola çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hatay'da yaşayan son depremde Samandağı'nda yıkım oldu. Samandağı'da bir kadın yıkılan bir apartmandan başına taş düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Defne ilçesinde 4 kişi enkaz altında kaldı ve bu dört kişiden biri çıkartıldı" açıklamasında bulundu.

AFAD: SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN

AFAD'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"İlgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın, Deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir."

FUAT OKTAY'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Twitter'daki hesabından, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ADANA VALİSİ: DEPREMDE YIKIM YAŞANMADI

Adana Valisi Süleyman Elban, "Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle kentte herhangi bir yıkım yaşanmadı." sözlerini kaydetti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

"ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonucu yıkılan binaların ve enkaz altında kalanların olduğunu açıkladı.

HATAY'DA VALİLİK KULLANILMAZ HALDE

Deprem sonrası Hatay'da valilik binası kullanılamaz hale geldi, İskenderun Devlet Hastanesi tedbir amaçlı tahliye ediliyor.

 Hastanenin yanındaki boş alana acil vakalar için sahra çadırı kuruldu.

HATAY'DAKİ DEPREMLER SURİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

Depremler Suriye'nin çeşitli bölgelerinde de hissedildi. Suriye'de, Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü.

Depremler İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi.

MERSİN VE ANTALYA VALİLİĞİ: DENİZ KIYISINDAN UZAK DURUN

Mersin Valiliği ve Antalya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Vatandaşlarımızın deniz kıyısından uzak durması önemle rica olunur" ifadelerini kullandı.

SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI: AĞIR HASARLI BİNALAR YIKILDI

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, "Samandağ’ın tamamında elektrikler kesildi. Ağır hasarlı binaların yıkıldığını gördük." dedi.

Canlı yayından yardım isteyen Eryılmaz, "Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Vatandaşlarımız çadır istiyor. Şu anda Samandağ'ın tamamı sokakta." diye konuştu.

BAKAN SOYLU: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Sencer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu afad Allah'tan geliyorsa zalimler ve kafirler sevinmesinler, sıra onlara da gelecek. Kuldan geliyorsa yine zalimler ve kafirler sevinmesinler, sıra onlara da gelecek..
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılmış Kemal efendi bunlar Asrın Felaketi değil de nedir. Siyaset uğruna bir de halkın acısını küçümseme. Hem depremleri küçümsüyorsun, halkın ölümüne sebep oluyorsun, hem de Kentsel dönüşüme girmeyin biz gelince daha iyilerini yapacaz diyorsun. SSK müdürüyken oturduğun binanın kalorifer ihalesini iki yılda yapamayan müdür depremzede konutlarının nasıl yapacak acaba. Daha şimdiden "Asrın depremi diyorlar" diyerek küçümsüyorsun depremleri, iktidara gelince de, bi şey olmaz bunlar ufak sarsıntılar demeyeceğin ne malum. Sen yalancının tekisin bu millete vereceğim hiç bi şey yok. Bari vatandaşın acısıyla alay etme.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Varsa harp gibi silah bizimde buna karsi kullanilabilecek anti harp olmalı calisin ey guzel muhendisler zehir varsa panzehirde olmalidir dusunun bulun . Illaki bir cikis vardir
    Cevapla
  • Hacı Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Okulların yaza kadar kapatılması gerek kayseride kimse evine giremiyo çoluk çocuk sokakta arabada perişan
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatayin güneyinde, fay hatti etrafinda tek bir güc bulunuyor, depremden sonra sesi sedasi cikmayan Rusya. Imada bulunmak istemiyorum ama her ihtimali düsünmek zorundayiz.
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuh artık, bu kadar komplo teorisi de olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı