"Elbistan'da cenazeler poşette bekletiliyor" iddiasına yalanlama

Elbistan Kaymakamı Vural, ilçede cenazelerin battaniyelerde sarılı halde poşetlerde bekletildiği iddiasını yalanladı. Açıklamada, "İlçemizde defnedilmeyi bekleyen bir cenazemiz yoktur" denildi.

GİRİŞ 22.02.2023 19:48 GÜNCELLEME 23.02.2023 08:46
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, sosyal medyadaki "Depremde hayatını kaybeden vatandaşların cenazelerinin hastane koridorlarında hala beklediği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaymakam Vural, sosyal medyada yer alan "Elbistan'da yaklaşık 1500 cenazenin hastane koridorunda defin için hala beklediği" iddialarına ilişkin Elbistan Devlet Hastanesinde açıklama yaptı.

Sağlık çalışanlarının depremin ardından ilçe genelinde 3 bin 500 hastayı tedavi ettiğini belirten Vural şunları söyledi:

"Hastanemizde şu an için defin bekleyen cenazemiz (depremde hayatını kaybedenlere ait cenaze) yoktur. Görüntüler, depremin ilk günlerinde bizim canla başla mücadele ederken gerek enkaz altında gerekse de deprem nedeniyle hastanede vefat edenlerin sayısının yoğun olduğu ilk anlara ait. Biz Başsavcılığımızın adli inceleme, kimliklendirme süreciyle beraber yıkama, mezarlıklara götürülmeye kadar vatandaşlarımızın defin işlemlerini hızlı bir şekilde o saatten itibaren yerine getirdik."

Vural, depremin dördüncü günü itibarıyla hastanede defin için bekleyen cenazenin kalmadığını ifade etti.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sadi Velioğlu ise hastanenin morgunda "normal ölüm" kaydıyla bir hastanın cenazesinin bulunduğunu bildirdi.

Velioğlu, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin sağlık çalışanlarını üzdüğünü dile getirdi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrık ederim misafır kardeşim dedigingibi varsayalım 1 kac saat bekledi cenazeler sonucta olaganustu bir durumla karsı karsıyayız bunların gozleri kor olmuş isteselerde devleti goremiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Varsayalım ki yoğunluktan dolayı bir kaç saat bekledi. Greyderle kürümemizimi istiyorsunuz .O zaman da toplu mezar yaptılar diyecek ilk şerefi yok siz olacaksınız.
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar yalandan ölseler inanın chp nin kökü kurur YÜCE RABBİM YALANCILARIN KÖKÜNÜ KURUTSUN.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Olağan üstü hal Türkiye genelinde uygulansın bu tür haber yazanlar hemen toplansın
    Cevapla
  • AllahRahmetEylesin 1 yıl önce Şikayet Et
    “Bir Müslüman’a herhangi bir musibet, bir sıkıntı, bir keder, bir üzüntü, bir eziyet, bir gam dokunursa, hatta kendisine bir diken bile batarsa, mutlaka Allah bunları onun günahlarına kefaret yapar.” (Buharî, Marda,1; Müslim, Bir, 52).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!