19 ülke deprem bölgelerine kaç tane sahra hastanesi kurdu?

Dışişleri Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından dış temsilcilikler eşgüdümüyle Türkiye'ye ulaştırılan ayni yardımlara ilişkin son verileri yayınladı.

19 ülke deprem bölgelerine kaç tane sahra hastanesi kurdu?
19 ülke deprem bölgelerine kaç tane sahra hastanesi kurdu?
GİRİŞ 22.02.2023 21:01 GÜNCELLEME 22.02.2023 21:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakanlık, Twitter hesabından ayni yardımların yer aldığı grafikli bir paylaşım yaptı.

DIŞ ÜLKELERDEN TÜRKİYE'YE GELEN AYNİ YARDIMLAR

Buna göre, deprem bölgelerinde 19 ülke 22 sahra hastanesi kurarken, şu ana kadar 90 bin 15 çadır, 167 yaşam konteyneri ve 999 mobil hijyen ünitesi Türkiye'ye getirildi.

Ayni yardımlar kapsamında ise 1 milyon 344 bin 234 battaniye, 196 bin 538 uyku tulumu, 74 bin 750 yatak, 26 bin 622 jeneratör, 5 bin 722 ton giyecek, 3 bin 65 ton hijyen tıbbi malzemesi ve 5 bin 678 ton gıda Türkiye'ye ulaştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bazılarının doktorlarına güvenilmez hafif sıkıntılıları verin aman dikkat
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin çakma sahra hastanesi gibi olmasın
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastanelerde yabancılar varsa ajandır... Doktor hemşire KILIF......
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan, kusura bakna ama sen nerede yaşıyorsun nereden yorum yazıyorsun çok merak ediyorum! Çünkü düşünce yapın tam bir komunist marxist ülkenin komunist paranoya düşünce yapısına sahipsin sanki komunist çin ve kuzey koreli gibi! Korkma bakım tedavi yardım yaptıktan sonra yurdışından gelen yardım yapan dostlarımız Sahra hastaneler kapatıp herkez evine memleketine evine dönecekler!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti