Deprem bölgesinden ayrılanlar nasıl oy kullanacak? Bakan Bozdağ cevapladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'dan bağlandığı CNN Türk canlı yayınında, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

GİRİŞ 24.02.2023 02:09 GÜNCELLEME 24.02.2023 02:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi yasa boğan depremler sonrası seçimlerin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Deprem bölgesindeki ve il dışına tahliye edilen depremzedelerin seçimde nasıl oy kullanacağına ilişkin soru üzerine Bozdağ, bugüne kadar seçimle ilgili değerlendirme yapmadıklarını ve deprem sonrası çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"KİM NEREDE, NASIL OY KULLANACAK BİZİM SEÇİM KANUNLARIMIZDA YAZIYOR"

Bozdağ, seçimle ilgili sürecin yasalarda herhangi bir yoruma açık olmayacak şekilde açık açık yazdığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Seçim yapıldığı zaman kim nerede, nasıl oy kullanacak bizim seçim kanunlarımızda yazıyor. Bunu konuşanların hepsi bunları biliyorlar. Onun için buralarda ayrı bir değerlendirme yapmaya hiç gerek yok. Her şey açık ve net ortadadır. İşin doğrusu böylesi bir zamanda daha fazla bir değerlendirme yapmayı doğru görmüyorum. Herkes meskun olduğu yerde oyunu kullanacak. Diğer meskun olduğu yer neredeyse orada oyunu kullanıyor. Seçim listeleri yayınlandığında, askıya çıktığında, o askıda insanların itirazı varsa itiraz edecek, adres değişikliklerini işleyecek ve ona göre oy kullanacaklar yani bunlar için yeni bir düzenlemeye o yüzden ihtiyaç yok."

"ONA YSK KARAR VERECEKTİR"

Bakan Bozdağ, "Sandıklar deprem bölgesinde konteyner ve çadırlarda mı kurulacak?" şeklindeki soruya "Ona YSK karar verecektir. YSK kurmak isterse ona bakacaktır." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Hüküm yalnızca Allahındır o hükmünde kimseyi ortak kılmaz. Allahın yönetim şekli demokrasi cumhuriyet değil şeriattır kimde bunu gidip beşere verirse Allah ile bağı kalmamıştır diyor Allah
    Cevapla
  • hah 1 yıl önce Şikayet Et
    askı listesine falan gerek yok herkeste kimlik numarası var zaten, kimlik numarasına göre nerede bulunuyorsa oyunu kullanacak, ama oyu adresinin bulunduğu il den sayılacak.
    Cevapla
  • hah 1 yıl önce Şikayet Et
    çok basit herkes bulunduğu yerde oy kullanmalı, ama oyu ikamet adresi neresiyse oy oraya sayılmalı
    Cevapla
  • Ülkem 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu durumda seçim yapmak hiç doğru bir davranış olmaz en az bir yıl ertelenmeli ama muhalefet enkazdan medet umduğu için buna itiraz eder, muhalefetin deprem umurumda değil yapmacıklar yardımları bile yapmacık
    Cevapla
  • ramo abi 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim ertelensin diyenler ak parti korktu algısı oluşturmaya çalışıyor olabilirler. ak partiden böyle bir açıklama yokken geçmişte fetö uzantısı olanların sürekli bunu dillendirmesi size de garip gelmiyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...