Senegal'in Türkiye'ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Senegal arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü.

Senegal'in Türkiye'ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü
Senegal'in Türkiye'ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü
GİRİŞ 25.02.2023 03:07 GÜNCELLEME 25.02.2023 03:07

Uluslararası Blaise Diagne Havalimanına inen ekip, Senegal İçişleri Bakanı Felix Diome, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Arama Kurtarma Komutanı General Mamadou Ndioye, büyükelçilik çalışanları, Türk kurum temsilcileri ve çocuklar tarafından karşılandı.

İçişleri Bakanı Diome, karşılamada yaptığı açıklamada, depremin neden olduğu yıkımı görünce Türkiye'ye hemen bir ekip göndermeye karar verdiklerini söyledi.

Senegal arama kurtarma ekibinin Türkiye'deki çalışmalara katılmasının 2 ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin bir yansıması olduğunun altını çizen Diome, "Türkiye bu zor günleri hiç şüphesiz atlatacaktır. Senegal halkı daima Türk halkının yanındadır." dedi.

Büyükelçi Sağman da "Onlar bizim evlatlarımız, Senegalli kahramanlarımız. Depremden en çok etkilenen Hatay'a gittiler hatta orada bir deprem de yaşadılar. Senegal bu süreçte bizimle her türlü dayanışmayı gösterdi. Kahramanlarımız sağ salim döndü çok şükür. Türk halkı sizlere minnettar. Çok teşekkür ederim." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti