Erzurum Havalimanı'ndaki uçak 12 yıl sonra satıldı

Van depremi nedeniyle depremzedelere yardım getiren ve Erzurum Havalimanı'nda kaza kırıma uğrayan Gürcistan uçağı, düzenlenen DHMİ tarafından düzenlenen ihaleyle 1,5 milyon liraya satıldı.

GİRİŞ 25.02.2023 18:43 GÜNCELLEME 25.02.2023 18:44
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından yardım amacıyla depremzedelere çadır getirilen Gürcistan uçağı, 30 Ekim gecesi Erzurum Havalimanı'na indi.

Kargonun boşaltıldığı uçak, parka alındı. Bu sırada piste inen ve depremzedeler için 31 tonluk gıda malzemesi taşınan Kırgızistan uçağının kanadı, Gürcistan uçağının pilot kabinine çarptı ve kokpitte hasar oluşturdu.

HAVALİMANINDA KAZA YAŞANMIŞTI

Kazadan sonra Kırgızistan'a ait kargo uçağı da havalimanının park bölümüne çekildi. Kazayla ilgili Türkiye, Gürcistan ve Kırgızistan'dan gelen teknik ekip, inceleme yaptı. Uçaklardaki hasarlar, sigorta şirketleri tarafından tespit edildi. Kazadan yaklaşık 1 ay sonra Kırgızistan uçağı, kırılan kanadı onarıldıktan sonra ülkeye götürüldü.

Kokpit bölümünde hasar oluşan, üzeri brandayla örtülen ve o günden bu yana Erzurum Havalimanı'nda bekletilen uçak için geçen yıl satış kararı verildi. DHMİ Genel Müdürlüğü'nce satışa çıkarılan uçak için 22 Kasım'da açık artırma yapıldı. 400 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan uçağa talipli çıkmadı.

DHMİ Genel Müdürlüğü, uçağın satışı için ikinci kez ihale düzenledi. Hurdaya ayrılan uçağın 22 Şubat'ta yapılan ihalesine 30'a yakın talipli müracaat etti. 400 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılan uçak için talipliler, 50 bin lira geçici teminat yatırdı.

DHMİ Genel Müdürlüğü Salonu'nda 22 Şubat günü saat 14.30'da yapılan ihale sonucunda uçak, 1,5 milyon liraya satıldı. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra uçağın Erzurum Havalimanı'ndan alınacağı öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Hurdacılar için ganimet
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Erzurum ve İsprililer hakkında konuşuyorsun. Özellikle iİspir ilçesi için. Sana bir bilgi vereyim Türkiye'nin ,nüfusa göre üniversite eğitim oranı en yüksek olan yerdir İspir Ülkemizde önemli yerlerde görev yapan insanlar yetişmiştir İspir ilçesinde Ayrıca bu insanlar Atilla'nın torunları olup, vatanına milletine hiç ihanet etmedikleri gibi çok vatanseverlerdir de
    Cevapla
  • davut kazancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamir edilsin diyenler uçak teknolojisini bilmiyor. Bu sizin bildiğiniz tofaşa benzemez 11 yıldır yatan bir uçağın tekrar havalanması mümkün değil. Ayrıca 2011 de bile bu uçak miadı dolmuş bir uçaktı bunca zamandır da yatıyor. Yani demir yığını olmuş. Alan kişi uçak olması için almaz, ya hurdalık ya müzelik olur ancak. Sökülen parçaları
    Cevapla
  • byrm 1 yıl önce Şikayet Et
    ucak 30 tonmu geliyor alüminyumun hurdası 50 tl
    Cevapla
  • Sigortacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi size ne sigorta parasını ödemiştir. 3 kuruşluk araba sigorta ettiriyoruz uçağı sigortasız mı uçuruyor sanıyorsunuz. Toplum içmeden kafayı buluyor artık.
    Cevapla
  • Gerçekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun videosunu izlemiştim. Zaten sigorta şirketleri ile sorun olduğundan terk ediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var