Metin Yüksel, vefatının 44. yılında Fatih Camisi'nde anıldı

Şehit Metin Yüksel Platformu, 23 Şubat 1979'da saldırı sonucu öldürülen Metin Yüksel'i Fatih Camisi avlusunda dualarla andı.

GİRİŞ 26.02.2023 21:53 GÜNCELLEME 27.02.2023 09:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Öğle namazının ardından avluda bir araya gelen grup, ellerinde Metin Yüksel'in fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdı.

Basın açıklaması öncesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için bazı sivil toplum kuruluşlarınca gıyabi cenaze namazı kılındı.

Platform adına açıklama yapan avukat Mustafa Özer, Metin Yüksel'in henüz 18 yaşındayken Fatih Akıncılar Derneğine katıldığını, hayatını kaybettiği 21 yaşına kadar gayrimeşru güçlere karşı destansı bir mücadele verdiğini söyledi.

VAHDET VE KARDEŞLİK BİLİNCİNE DÜNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Yüksel'in ortaya koyduğu mücadele anlayışıyla Türkiye'deki Müslümanların nesilden nesile aktaracağı örnek oluşturduğunu dile getiren Özer, "Bugün görüyoruz ki Metin Yüksel gibi şehitlerimizin mücadele anlayışına ümmet, vahdet ve kardeşlik bilincine dünden daha çok ihtiyacımız var. Her türlü ayrılıkları bir tarafa bırakarak Çanakkale Savaşı ve 15 Temmuz'da olduğu gibi tek yürek, tek bilek olma zamanı gelmiştir. Metin Yüksel ve tüm şehitlerimize vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Bu anlamda Şehit Metin Yüksel Platformu olarak 'Müslümanlar birleşin' çağrımızı bir kez daha güçlü bir şekilde tekrarlıyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Metin Yüksel'in Edirnekapı'da bulunan kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yüksel İslam kelamı için şehit oldu camide şehit oldu herkese nasip olmaz Allah bu durumu yapanlarada bırakmaz Edip Yüksel sözüm sana kardeşinin ailenin manevi mirasına sahip çık tevbe et Allah tövbe edenleri affeder unutma inşaAllah Allah hayırlı hidayetler nasip etsin Allah yapan koministlere bırakmasın
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye bir tane Türk bayrağı yok, bu arkadaşlar terörle mücadelede şehit olan polis ve askerlerimiz için de aynı hassasiyet ve ilgiyi gösteriyor mu? el-İstanbulu nisbet eki de neyin nesidir, soyadı yok mu? Arapçılığı müslümanlık, Batıcılığı çağdaşlık zanneden zihinlerden azade olunmadıkça Türk milleti dirilişe geçemez...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hasan külhanbeylilik yapma, hakkı savunmak nedir İslami savunmaktır, Allah'ın dinini yüceltmektir, bedirde uhudda olduğu gibi, iman ve ibadet bu hakkın içindedir, düşünmeden yazma birdaha olurmu yavrum
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kainatta en yüksek hakikat imandır. imandan sonra namazdır. iman ve ibadeti geriye atmak hangi ayette hadisde var da kalkmış en büyük ibadet şudur diyorsunuz. cihad edecem diye ibadet bırakılmaz ibadet edecem diye cihad bırakılmaz. ifrat ve tefritten kurtulup sıratı müstakim olan kuran ve sünnetin yolundan ayrılmamak lazım
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Laf söyledi bal kabağı..Seninki de laf mı şimdi..Eğer sen hakkı ortaya koyamazsan ibadet nasıl yapacaksın kardeşim.adama ibadet de yaptırmazlar kuran da okutmazlar.İnönü zamanlarını bir araştır istersen.Hatta uygur daki durumları da bir araştır istersen..Buraya laf kalabalığı yapmak için yorum yaptığın nasıl da belli oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı