Fahiş fiyat artışına hapis cezası geliyor

Türk Ceza Kanunu'na eklenecek yeni maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak, ayrıca bu kişilere adli para cezası verilecek.

GİRİŞ 27.02.2023 17:07 GÜNCELLEME 27.02.2023 17:30
Bu Habere 222 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenecek maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde ürünlerin, kiraların fiyatlarında fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Bakanlık, deprem ve salgın dönemlerindeki fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yeni yasal düzenleme için teknik çalışma başlattı.

Çalışmaları devam eden düzenlemeye göre, TCK'ye yeni bir madde eklenerek, deprem ve salgın dönemlerinde fırsatçılık yapanlara hapis cezası verilecek. Deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu kişilere adli para cezası verilecek.

Depremler sonrasında kiraların yanı sıra nakliye ve taşınma ücretlerini artıranlar da bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek.

Yeni düzenlemenin ilerleyen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

BOZDAĞ: AĞIR CEZALAR OLACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Şubat'ta Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremlerin ardından ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtmişti.

Bakan Bozdağ, "Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacak, böylesi zamanlarda uygulama imkanı bulacak. Gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 222
  • Batu 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada standartları belirlemek lazım benim kiracım 3+1 ebebeyn banyolu 150 mk.kapalı garajı olan 2 katta evimde 1250 TL'ye oturuyor. Binada kiralar 5000 TL olmuş ben 4000 TL'ye evimin yarısı kadar bir evde oturuyorum memur olduğum için memleketime gidemiyorum adam bana yasal artış 300 TL 1550 TL yapıyorum büyük telefonu kapat tı. Burada vergileri yıllık yüzde 122 yeniden değerleme oranı koyup kira artışını %25 ile sınırladığınız zaman aynı binada birisi 7.000 TL'ye otururken diğeri benim kiracım gibi 1250 TL'ye oturuyor. 1 kilo kaşar 150 TL olmuş tabii ki 7.000 TL olmasın ama küfür eder gibi 1600 TL yaptımdiyen kiracı bu ₺1.600 TL
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    normal zamanlarda da beli bir fiyatın üzerinde satana kdv %70 olmalı
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Neresinden tutsan elinde kaliyor hesabi.o kadar çok duzeltilmesi gereken isler varki sadece kiralarla sınırlı tutulmamali.carsi pazar market oto fiyatlarlari gibi islerde fahis zam yapan fırsatçılar çok.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce şekerin fiyatını 240 TL den 1000 cıkaran şeker fabrikalarına hapis cezasını ver
    Cevapla
  • alidai 1 yıl önce Şikayet Et
    bu çok daha önce başlamalı idi 2020 yılının başından itibaren devrede olmalıydı ki şu an ki fahiş fiyat sorunu asla olmazdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek