AK Partili belediyeden alkışlanacak hareket! Yüzde 6 oy alınan ilçe ayağa kaldırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, depremde yıkılan bölgeleri kalkındırmak için canla başla çalışıyor. CHP'nin yönetimde olduğu ve AK Parti'nin son seçimde yüzde 6 oy aldığı Hatay'ın Defne ilçesi Bursa'nın yardımıyla kalkınıyor.

GİRİŞ 28.02.2023 14:34 GÜNCELLEME 28.02.2023 14:58
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

    Haber7-Özel

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından 11 ilimizde oluşan yıkım sonrası Türkiye tek yürek oldu. Depremden etkilenen illerimizde arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından depremzedelerin barınma ve olağan hayat akışına döndürülmesi için fiziki ve sosyal şartlar oluşturulmaya devam ediliyor. 

Bu kapsamda bölgede büyük görev üstlenen kurumlardan biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelerin yaralarını sarmak için deprem bölgesinde canla başla çalışıyor.

DEPREMİN İLK GÜNÜ HAREKETE GEÇİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin hemen ardından depremden etkilenen kentlere yardım için harekete geçti. Deprem günü Bursa'dan 5 tır dolusu Bursasu ve 1 tır dolusu erzak yardımı yola çıktı. Deprem bölgesine bugüne kadar toplamda 1200'ü aşkın tır yardım malzemesi gönderildi. 



Diğer yandan ‘Sımsıkı sarılacağız, yaralarımızı saracağız’ sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. Belediye ekipleri gönüllüler tarafından getirilen tüm yardım malzemelerini tek tek sınıflandırarak kolileyip deprem bölgesine ulaştırdı. Depremzedeler için Bursa'da özel bir mağaza oluşturuldu. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi,  kongre ve kültür merkezini deprem mağdurlarına özel mağazaya çevirdi. Deprem bölgelerinden Bursa’ya gelen afetzedeler giyimden hijyen malzemelerine kadar tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor.

3 BÖLGEDE 2000 ADET KONTEYNER

Yardım kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesine toplam 3 bölgede 2.000 adet konteyner ile 110.000 metrekare alana sahip geçici konaklama alanı oluşturuyor. Geçici konaklama alanında barınacak olan depremzedelerin günlük yaşantılarını devam ettirebilmeleri amacıyla içinde; sağlık ocağı, ibadethane, berber, çocuk oyun alanları, örgün eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çok amaçlı çadırlar, yemekhane, çamaşırhane gibi tesisler tam donanımda tasarlanıp hazırlanıyor.



Bölgedeki elektrik ihtiyacını karşılamak için 7.000 KVA’lık güce sahip 7 adet trafo binası, 56.000 metre alçak gerilim elektrik hattı ve 450 adet alçak gerilim dağıtım panosu tesis ediliyor. Oluşturulacak konteyner kentlerin kanalizasyon, su ve elektrik alt yapıları da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

2500 SEFER YAPILDI

Depremden etkilenen alanlarda yapı çalışmaları da hızlandı. Şu ana kadar 110.000 metrekarelik alanda toplamda 30.000 metreküp kazı işi bitirilerek 155.000 ton dolgunun da 120.000 tonu tamamlandı. Hatay ili Antakya ve Defne ilçelerinde toplamda 132 mahalle ve köyde şu ana kadar 2500’ün üzerinde sefer yaparak depremzedelere hizmet veriliyor. Hatay'da 600'ün üzerinde personel ve 206 araçla hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinin tamamında ise 435 araç ve 1564 personelle görev yapıyor. 

HİJYEN VE TEMİZLİK

Bursa Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hijyen ve temizliği konusunda da yardımcı oluyor. Antakya ve Defne ilçelerinde depremzede vatandaşlarımızın kullandığı 384 noktada her gün WC temizliği ve ilaçlama yapılıyor. Buski marifeti ile 90 adet WC ve duş  için su ve  kanal bağlantısı yapıldı.

Ayrıca depremzede vatandaşlarımızın yaşam alanlarının temizliği de her gün sağlanıyor. Günlük 150 ton kapasiteyle; 5 adet kullanım suyu tankeri ve 2 adet içme suyu tankeriyle depremzedelerin kullanım ve içme suyu ihtiyacı karşılanıyor. 

GÜNLÜK 12.000 KİŞİYE SICAK YEMEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesindeki yardımları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Barınma, yapım ve hijyenin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara günlük sıcak yemek hizmeti de sunuyor. BURFAŞ aracılığıyla sabit ve seyyar mutfaklar aracılığıyla günlük 12.000 kişiye sıcak yemek hizmeti veriliyor. Depremin ilk gününden bu yana bölgede toplam 800.000'i aşkın sıcak yemek ikramı yapıldı. 

KOORDİNATÖRLÜK GÖREVİ ALİNUR AKTAŞ'TA

Hatay'daki koordinasyon görevi de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a verildi. AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu Antakya'daki AK Partili belediyelerin yaptığı çalışmaların koordinatörlüğü görevini Aktaş sürdürüyor. Antakya'daki depolara gelen tüm yardımlar Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından teslim alınarak dağıtımları gerçekleştiriliyor.

İLÇEDE AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 6

Öte yandan bölgeyle ilgili ilginç bir ayrıntı da tespit edildi. Son yerel seçimlerde AK Parti'nin Hatay'ın Defne ilçesinde yüzde 6 oy aldığı öğrenildi. Cumhuriyet Halk Partili belediye tarafından yönetilen Defne'de en önemli çalışmalar dahil şu anda AK Partili belediyeler tarafından yürütülüyor. 

Defne'de depremzedelere yönelik çalışmalarda çok görülmeyen CHP'nin ise son yerel seçimde yüzde 68 oy görüldü

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 202
  • Allah korusun 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Teâlâ CC bu milleti bu ümmeti chp hdp ip deva gelecek sp DP sine varana kadar 6 li ganyan 7 li samdan masanın şerrinden muhafaza etsin korusun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımlar iyi hoş da.malzemeler yol kenarlarına dökülüyormuş..aman dikkat israf haramdır.. özellikle ekmekler sular.vs.
    Cevapla
  • C ince 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşler siz niye zahmet ediyorsunuz bizim başkanımız Lütfü bey var o yapardı bu işleri adam çantasını itfaiye arabasıyla aldırıyor bunları yapan gerisinide yapardı
    Cevapla
  • Deprem 46 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    cehape yi de o görevleri yaparken görmek isteriz
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alinur başkan ve onun gibi insan ayırmadan yardıma koşanlardan Allah razı olsun. Acımızda bile birlik olamayan içimizdeki insanlık düşmanları siyasi sırtlanlara başta cehape küfür zihniyeti gibileri de Allah perişan eylesin. Acılarımız üzerinde tepinerek milletin hükümetine saldırıp depremden siyasi rant elde edeceğini düşünen zavallılar hak ettiklerini yakında göreceklerdir. Ecevit (ateşi bol olsun) 1999 depreminde millete yıkılan evlerini yapmayı bir kenara bırakın adam gibi çadır bile vermemiştir. Oraya bakılırsa cehape zihniyetinde bu milletin perişanlığını düşünün. Hele hele baasçı kemali bir Türkiye'yeyi. Allah korusun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı