Son dakika haberi: Kağıthane Devlet Hastanesi tahliye ediliyor

Cerrahpaşa Hastanesi'nden sonra Kağıthane Devlet Hastanesi'nin de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verildi.

GİRİŞ 28.02.2023 16:21 GÜNCELLEME 28.02.2023 16:23
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cerrahpaşa Hastanesi'nden sonra Kağıthane Devlet Hastanesi'nin de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verildi.

Hastanenin iki hafta içinde tahliye edilmesi bekleniyor. 

Karar, hastane çalışanlarına tebliğ edildi. Bugün itibariyle gelen hastalara da durum açıklanıyor. 

Hastanedeki sağlık çalışanları Seyrantepe'deki Şişli Hamidiye Etfal Hastanesinde hizmet verecek. 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Ülke genelindeki sağlık tesislerinin depreme mukavemeti konusunda çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Koca, şöyle devam etti:

"Depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları, ülke genelinde yürütülmektedir. İstanbul Kağıthane Devlet Hastanemiz, Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmete devam edecektir. Taşınma işlemi ise birkaç gün içinde tamamlanacaktır. Benzer çalışmalarımız devam edecektir ve bu taşınma durumlarına, ilgili hastanelere ilişkin de sizleri bilgilendirme çabası içinde olacağız.

Ayrıca bildiğiniz gibi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi hastaneleri için de hem hizmetin devamı hem kıymetli bilim insanlarımızın hizmeti devam ettirmelerini sağlamak için bir gayret ve çaba içindeyiz. Bununla ilgili de son durumu önümüzdeki birkaç gün içinde açıklamaya gayret ediyor olacağız. Vatandaşlarımızın, bu dönemde tedirgin olmamasını ve bu anlamda açıklamaları dikkatle takip etmelerini önemsiyorum. Bu anlamda vatandaşlarımızın şu an tedirgin olacağı bir durumun söz konusu olmadığını, özellikle belirtmek istiyorum."

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin büyük bir kısmı kapatıldıCerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin büyük bir kısmı kapatıldı

CERRAHPAŞA'DA TAHLİYE BAŞLADI

İstanbul'daki en önemli hastanelerden biri olan İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa'da kapatılan bölümlerde tahliye ve hasta sevki başladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, "Bu karardan sonra şu an hasta kabul edemiyoruz. Mevcut yatan hastalarımızı da çevre hastanelere sevk ediyoruz. Yoğun bakım ünitesindeki hastalarımız için 112 ile görüşerek onların transferini sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 



Üniversitenin inşaat fakültesi öğretim üyeleri, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa yerleşkesindeki tüm yapıları inceledi. Değerlendirmeleri sonucunda, dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluşan monoblok binalar, yemekhane ve öğrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesinde olmadığını, risk taşıdığını tespit edildi. Dün alınan kararla dahili ve cerrahi bölümlere ait toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, yoğun bakım, kemik iliği ve diyaliz üniteleri, karaciğer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan sağlık hizmeti veren 117 birim ve ünite, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri düzey girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durduruldu. 

"KRİZE GİRMİŞ VAZİYETTEYİZ"

Bugün kapatılan bölümlerde tahliye ve hastaların sevki yapılmaya başlandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, "Şu an tıkanmış ve krize girmiş vaziyetteyiz. Bu karardan sonra şu an hasta kabul edemiyoruz. Mevcut yatan hastalarımızı da çevre hastanelere sevk ediyoruz. Yoğun bakım ünitesindeki hastalarımız için 112 ile görüşerek onların transferini sağlamaya çalışıyoruz. Bu bölge monoblokta 2008 yılında güçlendirilmişti, tek bir bölümü kalmıştı güçlendirilmeyen orayı da güçlendirmiştik. Ama 2008'deki güçlendirme kriterleri deprem yönetmeliği ile 2023'teki yönetmelik çok farklı. Şu an bilim insanları bize riskli olduğunu söyleyince, bizim de riskli olduğu rapor edilmiş bir yerde insanımızı çalıştırmamız mümkün değil" dedi.

"11 SENEDİR BU HASTANEDEYİM, ANILARIMIZ VAR"

Asistan doktor Mehmet Enes Can, "Depremden sonra 8 Şubat'ta bize gelen depremzedeler vardı. Bu hastaların sevkini başlattık. 2-3 hastamız kaldı. Diğer servislerde yatan hastalarımızın da sevkleri yapılıyor, az sayıda hastamız kaldı" diye konuştu.

Doktor Muhammet Mustafa Deniz ise "Ben buradan mezunum, 11 senedir bu hastanedeyim. Anılarımız var, böyle olsun istemezdik ama inşallah en kısa sürede yıkıldıktan sonra aynı yerleşke içerisinde çok güzel bir yapılanmamız olur" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz ve. hükümetimiz. tez zamanda. yapar sakuradan daha iyi sini. alllah güç küvet versin amin hukumetimize. ve atabeylerimize
    Cevapla
  • Atalay duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim zarara ugratmis ise hesabi sorulmali
    Cevapla
  • skymoon 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallama kardeşim varsa belgen ispatın açıkla yoksa bu yaptığın fitnedir.
    Cevapla
  • MüminVatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Cerrahpaşanın paşaları engel olmasaydı, çoktan yeni bina yapılmıştı. Ama memur olan doktor bile siyaset yapıyor. Rantiye edebiyatı yapıyor. Ne oldu şimdi. Devlet bunların ağzına bakıp ŞEHIR Hastanelerini yapmasaydı, halimiz perişan olurdu Allah muhafaza.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakli
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Bınlar yapılırken nerdeydiniz ülkemin paraları boşa gitti Suriyeli deprem bizi mahvetti hala bu hükümet nasıl çıkıp konuşuyor aklım duruyor
    Cevapla
  • i AYDIN 1 yıl önce Şikayet Et
    aklın olsa durmazdı.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    40 yıl önce yapanlara sorarsın artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı