Deprem enkazında kalan Küçük Yağmur'un yürek yakan sözleri ortaya çıktı!

Kahramanmaraş'taki depremlerde iki oğlu ile enkazdan kısa sürede kurtulan fakat eşi, ablası ve babasını kaybeden baba Ömer Turan, enkazdaki küçük kızı Yağmur'un kendisine söylediği yürek yakan sözler ortaya çıktı.

GİRİŞ 01.03.2023 23:23 GÜNCELLEME 02.03.2023 09:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Tokar köyünde ailesiyle yakalanan Emir'in, annesi, halası ve dedesi hayatını kaybetti.

KÜÇÜK EMİR ENKAZDAN 3 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİ KURTARDI

Deprem nedeniyle tamamen yıkılan evlerinin enkazından babasının kurtardığı Emir, çıkar çıkmaz 3 yaşındaki kardeşi Hamza'nın bulunduğu tarafa gitti. Cam kırıkları arasından geçip sürünerek kardeşine ulaşan Emir, kardeşini enkazdan kurtardı.

ÇOCUKLAR REHABİLİTE EDİLİYOR

Depremin ardından hasar almayan köy okulunda diğer ailelerle kalan Emir ve kardeşlerini ziyaret eden Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri de rehabilite olmaları için çocuklarla çeşitli etkinlikler yapıyor.

'BEN ÇIKAR ÇIKMAZ KARDEŞİM HAMZA'YI ENKAZDAN KURTARMAYA GİTTİM'

Emir Turan, deprem sırasında babası ve ağabeyiyle bir odada kaldıklarını söyledi.
Depremle birlikte evlerinin üzerlerine yıkıldığını anlatan Emir, "Ev üstümüze yıkıldıktan sonra babam beni delikten çıkardı. Ben çıkar çıkmaz kardeşim Hamza'yı almaya gittim ve onu çıkardım." dedi.

'İKİSİNİ DE ALACAK GÜCÜM YOKTU'

Hamza'nın en küçük kardeşleri olduğunu belirten Emir, "En küçük kardeşim diye ilk olarak Hamza aklıma geldi. Kardeşim Yağmur ve Hamza yan yanaydı. İkisini de alacak gücüm yoktu. Hamza korkudan ağlıyordu, tek başına bırakamadım. Onu alıp çıkardım. Hamza ile aramız çok iyiydi, birlikte oyunlar oynuyorduk." diye konuştu.

'EŞİM, ABLAM VE BABAMI ENKAZDAN ÇIKARAMADIK'

Baba Ömer Turan ise o günü hiç unutamayacağını ve çok şiddetli bir sarsıntıyla uyandıklarını belirten Turan, şunları kaydetti: 

"Şiddetli sallandı. Yerimizden bile kalkamadık. Koltuğun dibine kendimizi çektik. Yanımda Emir ve Emre vardı. O gün misafirlerimiz vardı. Diğerleri de misafirlerle yatıyordu. Bir delik açıldı, ben Emir'i oradan çıkardım. 'Sen çık yardım istersin.' dedim. Emir dama çıkmış, kardeşi aklına gelmiş. Onu çıkarmış gelmiş. Yağmur'u çıkaracakmış ama gücü yetmemiş. Ben daha sonra Emre'yi çıkarıp kendim de çıktım. Eşim, ablam ve babamı enkazdan çıkaramadık."

'BIRAK ÖLEYİM BABA'

Enkazın altından kızı Yağmur'u çıkarmak için de çaba gösterdiğini ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Yağmur'u 2,5 saatte çıkardık. Kar ve yağmur altında onu çıkarmak için çalıştım. 'Baba bırak öleyim' dedi. Kızım yanındayım korkma dedim. Yağmur ağlıyor, onu bırakamıyordum." dedi.

'BABA ÇEK AYAĞIMI KOPAR ÇIKAR'

Acılı baba Turan, "Yağmur'un eli parçalanmıştı, ayağı annesinin altındaydı. 'Baba çek ayağımı kopar çıkar.' dedi. Sonra iki defa yalvardı 'Bırak öleyim baba' dedi. Halası kendini siper etmiş onlara. Kızımı uzun uğraşlar sonrası çıkardık. Halası ile eşimin nabızlarına bakmıştım. O dakika ölmüşler. Kriko ile üzerindekileri kaldırdık, cenazelerini çıkardık." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremde yıkılan binalarda belediyelerden tutup muhtarlara kadar suçlular.. Yapı denetimcileri özellikle iyi araştırılmalı
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır ağlamamıştım. Deprem gününden beri ağlamadığım gün yok.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, kalanlara sabrı cemil versin. Tarifi anlatılmayacak bir acı
    Cevapla
  • esentepe03 1 yıl önce Şikayet Et
    cok gecmis olsun basiniz sag olsun size ne söylersek söyleyelim cok zor ates düstügü yeri yakar rabbim bir daha böyle acilar yasatmasim kimseye arztik gecenleri unutalim gelecege bakalim desemde cok zor simdi yaralari sarma zamani insallah devletimiz var oldukca depremzede kardeslerime verdigi sözleri yerine getirir selam sevgiler
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerce yıldır ayakta kalan binaları incelesinler. Eskilerden ders alsınlar. Ona göre yapılsın binalar artık. Bir de sıkı denetim ve caydırıcı cezalar şart. İnşallah ders alırız bu yaşadıklarımızdan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi