Seçim yaklaşırken, YSK'dan ilk talimat! Kritik bölge için ilk rapor...

Yaşanan deprem felaketinin ardından 11 ilimizde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin yaptığı incelemede ilk rapor geldi. İncelemer kapsamında YSK depremde hasar almayan depolara dokunulmaması ve hasarlı depolar taşınsın talimatı verdi.

GİRİŞ 02.03.2023 11:36 GÜNCELLEME 02.03.2023 11:36
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), deprem bölgelerinde görevlendirilen heyetin incelemelerinin sonrası ilk talimatlarını verdi. YSK sahadan gelen ilk bilgiler doğrultusunda; seçim malzemelerinin bulunduğu depolardan sağlam olanların hiçbir şekilde boşatılmaması, hasarlı olanların ise sağlam binalara taşınması talimatını verdi.

Yüksek Seçim Kurulu, depremin vurduğu illerde seçimlerin güvenli şekilde yapılabilmesi için deprem bölgelerine heyet göndermişti.

YSK’dan yapılan açıklamada; "6 Şubat’ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler ile 20 Şubat'ta Hatay'ın defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı tarafından görevlendirilen heyetler 11 ili kapsayan deprem bölgesinde incelemelerde bulunacaktır" denildi.

İLK İNCELEME SONUÇLARI KURULA ULAŞTI

Bu kapsamda; YSK tarafından görevlendirilen 60 kişilik heyet deprem bölgelerine gitti. Heyet; ilk etapta il ve ilçe seçim kurulları ile seçim malzemelerinin bulunduğu depolarda incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin sonucu Yüksek Seçim Kurulu’na bildirildi.

YSK'DAN SEÇİM MALZEMELERİ İÇİN ÖNEMLİ TALİMAT

Edinilen bilgilere göre; ilk inceleme sonuçları üzerine Kurul bazı talimatlar verdi. Buna göre, YSK, sahadan alınan ilk bilgilere göre, sandık ve oy verme kabini gibi seçim malzemelerinin bulunduğu depolardan sağlam olanların hiçbir şekilde boşaltılmamasını istedi.

Hasarlı depoların içerisinde bulunan seçim malzemelerinin ise sağlam yapılara taşınarak gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması hususunda ilgililer talimatlandırıldı.

Öte yandan, YSK tarafından görevlendirilen heyetin deprem bölgelerinde çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimler hakkimizda hayirli mubarek olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyprsun sen ya
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer kuklalar kazanacak.ve birçok hayrın başlangıcı olacak.başta şer gibi gözüküyor olabilir.Allah hep iyileri baş yapmazki değerlerini yitirmesinler.evet muhalefet kazanacak ama işleri berbat edecekler.7 partili bir hükümet milletin anasını ağlatacak.ve her halta burun kıvıran millet anyayı konyayı görecek.buda malum zihniyetin sonu olacak bu ülkede.
    Cevapla
  • Anadolu Aslanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer 6 lı masaya kalırsak var ya Türkiye için yıkım olur., Bunlar vatanı bile satar hdp ye bakanlık vs Ayvayı yeriz .Asıl mesele Vatan Güvenliğidir Sanırım bu vatandaşlar bunları depremde de hissetti Ve onlara iktidarı teslim etmezler İstanbulda 4 yıl olmuş kentsel dönüşüm yapılmamış şimdilerde kensel dönüşümden bahsetmeye başlamışlar Amaç seçimde oy alabilmek
    Cevapla
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bir yana şu anda 6+2'lı masa şu anda iktidarda olsaydı yaşanacak kaos ortamını düşünebiliyormusunuz???
    Cevapla
  • Erdogan Aydemir 1 yıl önce Şikayet Et
    6+2diye bir masa yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yargıtay Başkanı belli oldu!
8 başlıkta kamuda tasarruf - 14 Mayıs 2024 gazete manşetleri