136 Afgan kaçak göçmen daha uçakla ülkelerine gönderildi

Erzurum'da yurda farklı tarihlerde yasa dışı yollarla giren 136 Afgan göçmen, uçakla ülkelerine gönderilerek sınır dışı edildi.

GİRİŞ 02.03.2023 15:28 GÜNCELLEME 02.03.2023 15:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Erzurum İl Göç Müdürlüğü koordinesinde 136 Afganistan uyruklu göçmen, İl Göç İdaresi ekiplerinin koordinesinde ve jandarma eşliğinde Erzurum Havalimanı'na getirildi.

Sınır dışı işlemlerinin ardından uçağa alınan göçmenler, Afganistan Havayolları’na ait tarifesiz seferle ülkelerine gönderildi.



İl Göç İdaresi yetkilileri, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem ve sonrasındaki depremlerin acılarının yaşandığı, yaraların hep beraber sarılmaya çalışıldığı bugünlerde düzensiz göçle mücadelesinin de aralıksız devam etttiğini belirtti.

Bu yıl Türkiye'den Afganistan'a 12'nci charter seferinin Erzurum'dan yapıldığını ifade eden yetkililer, dün de Ağrı'dan Afganistan'a uçakla 136 düzensiz göçmenin gönderildiğini bildirdi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede 5 milyon süryani 5 milyon yahudi 2 milyon yezidi ve 15 milyonda neyudiği belirsiz yaşıyor. afganlılarda yaşasın ne var yani
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkedeki, En çalışkan ve Masum yabancılar. Keşke imkanımız olsada degerlendirebilsek, bu kardeşlerimizi.. Tek amaçları çalışmak. Ama, bizde önyargı onların çalışmasına bile karşı.
    Cevapla
  • Sllll 1 yıl önce Şikayet Et
    Al evinde çalıştır o zaman burada laf kalabalığı yapma.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Buradan gönderiyorlar kaçak parayı verip geri giriyorlar kaçak girişleri durdursunlar önce bizzat afganlardan dinledim
    Cevapla
  • noafghan 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık gelmesinler artık yeter afganları istemiyoruz.Gözlerini kırpmadan adam öldürebilecek kadar vahşiler.Suç oranı yüzdesi en yüksek yabancı bunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler