Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 29 kişi tutuklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 150 kişinin gözaltına alındığını, 29 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 29 kişi tutuklandı
Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 29 kişi tutuklandı
GİRİŞ 02.03.2023 16:38 GÜNCELLEME 02.03.2023 16:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

EGM'den yapılan açıklamada, "EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde, akabinde Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve depremler çevre illerimizde de hissedilmiştir. Meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 1063 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, 609 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatılmış, Cumhuriyet başsavcılıklarından alınan talimat doğrultusunda 150 şahıs gözaltına alınmış, 29'u tutuklanmıştır" denildi. 

Deprem yardımları üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin ise "Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş 81 adet oltalama (phishing) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış, resmi kurumların adını kullanarak, taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlemler yapılmış, ayrıca 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır" açıklaması yapıldı. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Doğulu 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ağır ceza verilir bu müsveddelere
    Cevapla
  • süwari 1 yıl önce Şikayet Et
    Babam istihbaratçı Babam istihbaratçı deyip ortlarda gezinip rant sağlayan zavallı neden tutuklanmıyor
    Cevapla
  • Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplayın soysuzları.bunlar türk falan degil.bizim bildigimiz türk türk ü kötülemez.
    Cevapla
  • karatar 1 yıl önce Şikayet Et
    ya ne diye tutukluyorsunuzç KLAVYE KAHRAMANI bunlar. dijital çağdayız. twterden mesajlaşarak arama kurtarma çalışması yaptılar. devlet enkaz altında kalırken bunla dijital zeytinyağı bile ürettiler. depremzedeye enkazdan çık dediler çıktı ye dediler yedi içi dediler içti çadıra gir dedile rgirid. her şet BİR TIK ... bu kadar basit. canımmm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı