Depremzedeler nasıl oy kullanacak? İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığı, depremzedelerin nasıl oy kullanacağına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre başka ile taşınan afetzedeler adres değişikliğini Nüfus Müdürlükleri ile e-Devlet'ten yapabilecek.

GİRİŞ 08.03.2023 10:49 GÜNCELLEME 08.03.2023 11:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, afetzede vatandaşların adres değişiklik işlemlerini nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-devlet ve nüfusmatikler aracılığıyla yapabileceğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, afetzedelerin mağduriyetinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesi yerleşim yeri adresi depremden etkilenen şehirlerdeki vatandaşların diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini, nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden gerçekleştirebilmesine imkan sağlandı.

Ayrıca Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi'nin 7'nci maddesinin 4'üncü fıkrasına istinaden, doğal afet sonucu yerleşim yerlerinin kullanılamayacak hale gelmesinden dolayı afetzedelerin yerleşmeleri için gösterilen karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerlere de nüfus müdürlükleri, e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden yerleşim yeri adres beyanı yapılabilecek.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş can derdinde kimisi de oy derdinde. Seçimler altı ay ertelense daha iyi olmaz mı. Bu acale neden. Depremzedelerin çoğu oy iki aylık dar zamanda işlem yaptırıp oy kullanamayacak.
    Cevapla
  • Sütçü imam. 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta muhalefet seçimlerin yapılmasını istedi ne diyecekseniz altılılara söyleyin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    şu anki saadet partisi şiia güdümünde bir parti
    Cevapla
  • asaf 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anki saadet güdümsüz bir parti
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Elleriyle oy kullanacak
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim 3-4 milyon insan kalıcı olarak bu şehirleri terk edecektir. Bizim şimdiden bu planları yapmamız gerekir. Konteyner sayısını artırmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yazdıklarınızın aksi bir durum yok. Hali hazırda konteyner ev sayısı artıyor.
    Cevapla
  • genç osman 1 yıl önce Şikayet Et
    adres beyanı en son ne zamana kadar yapmamız lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler