İETT araçları tekerli tabuta döndü! Acı bilanço, geçen yılı 2 ayda geçti

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul'da toplu taşıma tehlike saçmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk iki ayında İETT kazalarındaki ölü sayısı 2022'i şimdiden aştı.

GİRİŞ 08.03.2023 14:40 GÜNCELLEME 26.04.2023 09:10
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

    Haber7-Özel

Mercedes’in bile yetersiz görülerek bakım-onarım ihalesinin CHP’ye yakın isimlere verildiği İstanbul’un ulaşımında dehşet vakaları devam ediyor. Otobüslerin “lastikli tabut” olarak anılmaya başlandığı İstanbul’da, geçtiğimiz yıl yaşanan ölümlü kaza sayısına 2023’ün ilk 2 ayında ulaşılması ürperten gerçeği göz önüne seriyor. Otobüs kaza ve arızalarının adeta trafiğin olağan görüntüsü haline geldiği İstanbul’un 67 günlük “İETT” bilançosu 13 kaza, 6 ölü ve 30 yaralı olarak kayıtlara geçti.

BAKIMSIZ ARAÇLAR LİYAKATSİZ KADROLARA EMANET

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminin simgesi haline gelen bozuk otobüs, yanan metrobüs, duran tramvay, aksayan metrolar şehrin ana gündem maddesinin daima trafik olmasını sağlıyor. İstanbullular bakımsız İETT araçları ve liyakatsiz kadrolar nedeniyle her gün yeni bir kaza veya arıza görüntüsüne şahit oluyor. Her gün yaşanan yeni bir kazayla gündeme gelen İstanbul'daki toplu taşımada korkunç rakamlar ortaya çıkıyor. İmamoğlu yönetimindeki İstanbul'da 2022 yılında toplu taşımada meydana gelen kazalardaki ölü sayısı, 2023'ün ilk 2 ayında aşıldı.

NE TEDBİR VAR NE DE ÇALIŞMA… 2022'DEKİ ÖLÜ SAYISI 2 AYDA AŞILDI

Dünyanın otomobil devi Mercedes firmasının yetersiz görülerek İETT’nin bakım ihalesinin CHP’li Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete verilmesinin ardından bakımsızlıktan dökülen belediye araçları, şehirde “tekerli tabut” olarak anılmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 12 ay boyunca İETT araçları toplam 74 trafik kazasına karışmış, kazalarda 2 kişi ölmüş, 275 kişi yaralanmıştı.



2023 yılına girilmesiyle birlikte İstanbul'daki toplu taşımada hiçbir düzelme görülemediği gibi durum daha da kötüye gidiyor. 

2023 yılının ilk 67 gününde İETT araçları tam 14 kez büyük kazaya karıştı. 2023’ün Ocak-Şubat döneminde yaşanan İETT kazalarında toplam 6 İstanbullu hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı. 

Geçtiğimiz ay İETT’de Alper Bilgili’nin Genel Müdürlük görevinden alınıp, Buğra Gökçe’nin göreve getirilmesi de vahim vakaları durduramadı.


İşte 2023'ün ilk 67 gününde meydana gelen İETT kaza ve arızaları şöyle kayıtlara geçti:

4 Ocak 2023: Sancaktepe TEM otoyolu üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşa yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti.

12 Ocak 2023: Ümraniye'de İETT otobüsüyle otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı.

16 Ocak 2023: İstanbul Küçükçekmece Sefaköy metrobüs durağında bir yolcu, durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. 

21 Ocak 2023: Sarıyer'de Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çayırbaşı yerleşkesi önünde saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada yedi vatandaş yaralandı.

27 Ocak 2023: İstanbul Fatih'te seyir halindeki İETT otobüsünün yol kenarında bulunan ağaca çarptı.

29 Ocak 2023: Sultangazi TEM Otoyolu’nda seyir halindeki İETT otobüsü alevlere teslim oldu. 

2 Şubat 2023: İstanbul Bahçelievler D-100 üzerinde İETT otobüsü durağa girdi. Durakta bekleyen yolculardan 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

4 Şubat 2023: İstanbul'da Aksaray-Atatürk Havalimanı ve Aksaray-Kirazlı metro seferleri arıza nedeniyle bir süre yapılamadı.

7 Şubat 2023: İstanbul Sultangazi'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İETT otobüsü kayarak yoldan çıktı. 

20 Şubat 2023: İstanbul'da yaşanan metrobüs kazası nedeniyle vatandaşlar yürümek zorunda kaldı.

21 Şubat 2023: D-100 karayolu Beylikdüzü mevkiinde İETT otobüsünün de aralarında bulunduğu 9 araç zincirleme kazaya karıştı. Kazada 8 kişi yaralandı.

07 Mart 2023: Eminönü-Sirkeci istikametinde seyrederken raydan çıkan tramvay, elektrik direğini çevreleyen taşlara çarptı.

08 Mart 2023: Tuzla Şifa Mahallesi'nde park halindeki 3 İETT otobüsü çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

19 Mart 2023: Silivri'de İETT otobüsüyle otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

20 Mart 2023: TEM Otoyolu Tuzla mevkiinde seyir halindeki TIR, arıza yapan İETT otobüsü ve yol bakım aracına arkadan çarptı. Kazada, İETT şoförü ile yol bakım personeli hayatını kaybetti. 

26 Mart 2023: Kağıthane'de İETT'ye bağlı özel halk otobüsünün çarptığı otomobil merdiven boşluğuna devrildi.

26 Nisan 2023: Kartal'da park halinde bulunan İETT otobüsünde yangın çıktı. Alev alev yanan otobüse itfaiye müdahale etti.

 
KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 97
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de kanun hukuk olmadığı buradan belli adamlar hainlik yapıyor kanıtlıyorlar kanıtlıyoruz yine de bir şey olmuyor oluyor normal altı oluyor otobüsün altında kalıyorlar veyada arkasından yitiyorlar
    Cevapla
  • Bektaş günay 1 yıl önce Şikayet Et
    oh olsun!!!! İmamın oğlu da ilgilenmiyor. Binali gibi bir deha varken, İstanbullular, İmamın oğluna verdiler. Ohhhh olsun İstanbullulara!!!
    Cevapla
  • Kstmn37 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler bitti chpkk nin yapacağı bu kadar. İett yı hurdalığa çevirdiler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çoook güzel olacak...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence abartıyorsunuz. her şey çok güzel olacaktı. ve oluyor. ve daha olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!