İhsan Şenocak’tan Pelin Batu’ya ‘şeriat’ tepkisi

İFAM Kurucusu Dr. İhsan Şenocak, “Türkiye acilen şeriatla yönetilmelidir” dediğini öne sürerek yargılanması yönünde çağrı yapan oyuncu Pelin Batu’ya tepki gösterdi.

İhsan Şenocak’tan Pelin Batu’ya ‘şeriat’ tepkisi
İhsan Şenocak’tan Pelin Batu’ya ‘şeriat’ tepkisi
GİRİŞ 08.03.2023 17:16 GÜNCELLEME 09.03.2023 09:10
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Oyuncu Pelin Batu, resmi Twitter hesabı üzerinden 5 Mart’ta yaptığı paylaşımda, “Türkiye acilen bu tarikatçı şeriatçıları yargılamalıdır.” ifadesini kullandı. Ateist kimliği ile bilinen Batu, “İyi ki Öğrendim” isimli bir hesap üzerinden yapılan “İhsan Şenocak: Türkiye acilen şeriatla yönetilmelidir.” ifadesinin yer aldığı paylaşımı alıntılayarak yaptığı bu yorumda Şenocak’ı hedef gösterdi.

O SÖZLER ŞENOCAK’A AİT DEĞİL

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak Hoca, oyuncu Pelin Batu’nun paylaşımına 7 Mart’ta cevap verdi. Batu’nun paylaştığı şekilde bir beyanatının olmadığını belirten Şenocak, söylemediği ifadenin kendisine isnat edildiğini vurguladı.

Batu’ya sert sözlerle karşılık veren Şenocak, şu ifadeleri kullandı:

“Küfür cephesinin mücamele memuru olmaya namzet bir HOKKABAZIN Yüce İslam Şeriatı’yla alakalı SÖYLEMEDİĞİM BİR İFADEYİ bana isnat etmesini esas kabul eden bir AHLAK YOBAZI, bağlılarını tahrik edip İSLAMA sövdürüyor. Küfürbaza müsamaha, hakikate ihanettir.”

BİRGÜN’DEN TAZMİNAT KAZANIP KİTAP HEDİYE ETMİŞTİ

Dr. İhsan Şenocak, daha önce hakkında yalan haber yapan Birgün gazetesini mahkemeye vermiş ve tazminat kazanmıştı. Bir sohbetinde mecusilerle alakalı bir hükmü hatırlatmasını büyük bir çarpıtmayla “Şenocak anneyle evliliği savundu” şeklinde haberleştiren Birgün gazetesinin yalan haberiyle ilgili tazminat davası açılmıştı. İstanbul 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, Birgün gazetesini 5 bin TL tazminat ödemesini kararlaştırmıştı.

Şenocak, Birgün gazetesinden kazandığı 5 bin TL’lik tazminat ile 250 okuruna, “İslam’ın Kızına” ve “Müslüman Gence” isimli eserlerini hediye etmişti.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 73
  • Nafaka 1 yıl önce Şikayet Et
    6284 faciadır nokta.
    Cevapla
  • Dündar savut 1 yıl önce Şikayet Et
    İhsan hoca demişsede dememişsede yaşasın şeriat
    Cevapla
  • Raa 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam Edep e davet ediyor . Edepden yoksun olanlar İslam ile uğraşıyor. İnanmayana ne anlatsan boş. Herkes sevdiği ile beraber olacaktır. İnanan inanır inanmayan inanmaz.
    Cevapla
  • nurettin çakmak 1 yıl önce Şikayet Et
    İlkönce müslümanlara şeriatin ne olduğu anlatılsın bırakın keferenin karşı çıkmasını Müslümanım diyenlerin yarısı istemez şeriatı
    Cevapla
  • mst 1 yıl önce Şikayet Et
    şeriat yüce allahın biz insanlara lutfudur şeriat layıkıyla uygulanırsa ne hırsızlık ne kadın istismarı ne rüşvet ne zina ne kumar toplumu ayrıştıran ne varsa hepsi ortadan kalkar. ihsan bey demedim desede işin doğrusu bu islam düşmanlığı herzamamn vardı halada var olmaya devam ediyor .islama inanmayan şeriatı istemeyen kim varsa muhakkak ölecek ve görecek o ismedikleri islamın tek kurtuluş olduğunu allahın vaadi haktır.
    Cevapla
  • Avinar 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ihsan şenocak gibi ehli sünnet hocalarımızın sayısını arttırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!