Seçim tarihi netleşti. CHP algı operasyonuna başladı: Kılıçdaroğlu'na suikast iddiası!

CHP’li Özgür Özel'inde dillendirdiği Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Alaattin Aldemir’in ortaya attığı Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast iddiaları asılsız çıktı. Aldemir soruşturma kapsamında bilgi sahibi olarak ifadeye çağrıldı.

GİRİŞ 10.03.2023 22:20 GÜNCELLEME 11.03.2023 09:56
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin 14 Mayıs’ta sandığa gideceğinin netleşmesinin ardından CHP medyası 6’lı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun suikaste uğrayacağıyla ilgili seçimi korku iklimine dönüştürme çabasına girdi.

İFADEYE ÇAĞRILDI

Kendisine Kılıçdaroğlu’na suikast yapılacağıyla ilgili bilgi geldiğini iddia eden Alaattin Aldemir açılan soruşturma kapsamında bilgi sahibi olarak ifadeye çağrıldı. Avukatıyla birlikte ifade veren Aldemir’in iddiaları asılsız çıktı.

6'lı koalisyonun Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının ardından CHP'nin medyası Halk TV'de Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddiaları dillendirilmeye başladı. Seçimi korku iklimine sokmaya çalışan muhalif medyada dile getirilen iddiaların ilki Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında gerçekleştirildi. Programın konuğu olan Alaattin Aldemir, "Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var. Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum. Genel başkana haber vermeden ben bunu sizinle paylaşıyorum. Bu ateş hepimizi yakar. Çok açık söylüyorum" iddiasında bulundu.

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Son olarak Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını söyledi. Özel "Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Ama bunlar boş mu çıkar" dedi.

ALDEMİR'E "TAM OLARAK KASTINIZ NEDİR" SORUSU YÖNELTİLDİ

Kılıçdaroğlu'na suikast iddialarına yönelik soruşturma başlatıldı. "Devlet görevlilerini göreve çağırıyorum" diyen Alaattin Aldemir'in Ankara Emniyeti'nde bilgi sahibi olarak ifadesine başvuruldu. Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadesi alınan Aldemir'e "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak gerçekleşebilecek olası bir suikast eyleminin önüne geçmek ve bu hususta tedbir alabilmek amacıyla konu hakkında detaylı olarak bilgi vermenizin gerekliliği göz önünde bulundurularak, tam olarak kastınız nedir" sorusu yöneltildi.

GENEL OLARAK SÖYLEMİŞ

Geçmiş zamanlarda siyasetin içerisinde olduğunu ve gazetecilikle ilgilenmesinden dolayı siyasi anlamda çevresi olduğunu belirten Aldemir "Televizyon programında anlattığım hususlarla ilgili görüştüğüm Sivil Toplum Örgütü Başkanı olarak belirttiğim kişiler kendi isimlerinin paylaşılmasını istemedikleri için bu isimleri açıklamak istemiyorum. Bu şahıslar da tedirgin oldukları için bu konuları bana anlatarak Genel Başkan'a iletmemi istediler. Bende Genel Başkana ulaşamadığım için bu duyumları gerekli tedbirlerin alınması amacı ile ve gerekli kurumlara ulaşması amacı ile paylaştım. Bu ifadeyi vererek de sonuca vardığımı düşünüyorum. Benim beyan etmiş olduğum mafya grupları ile ilgili olarak daha önceki olaylarla alakalı genel olarak bahsettim. Herhangi bir grup veya şahıs bilgisi bana söylenmedi. Benim bu konu ile ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Ekleyecek başka bir husus bulunmamaktadır" dedi.

KAYNAK: SABAH - HALİT TURAN
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 46
  • Harbi Atatürkçü 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp Turkiyenin birliğine karşı insanların bölmek istiyor vatan bölünmez Türkiye cumhuriyete ilelebet kalması lazım Chpenin üst kadrosu derhal istifa etmelidir cumhuriyete ve Atatürkün ilkelerine hainlik yapıyorlar atatürkün partisini teröristlerin yuvası haline getirdiler
    Cevapla
  • kuzu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu numarayı çok gördük. chpkk
    Cevapla
  • Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Terör örgütleriyle beraber yol yürüyor yalaaan hepsi yalaaaaan
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    gene sazı eline alıp aynı teraneyi tıngırdatıyorlar başka çaldıkları müzik yok millet bu sahneleri çok izledi yutmaz bozuk plak gibi
    Cevapla
  • Zaza aydo 1 yıl önce Şikayet Et
    düşman pusuda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!