AK Partili başkandan CHP'li İBB yönetimine uyarı: "Boya ve badanayla örtbas edemezsiniz"

Olası deprem durumunda ulaşım güvenliği açısından büyük risk taşıyan İstanbul'daki üst geçitlerin birçoğu alarm veriyor. Adeta çürüyen üst geçitlerdeki sorunlu noktaların İBB yönetimince "boya badana" ile kapatıldığı ifade ediliyor.

GİRİŞ 12.03.2023 17:21 GÜNCELLEME 12.03.2023 17:21
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

6 Şubat depremlerinin ardından bütün Türkiye'nin ana gündemi depreme yönelik önlemler olurken, gözlerin çevrildiği İstanbul'da eski binaların yanı sıra karayolu üzerinde sıralanan üst geçitler de büyük riskler barındırıyor. İstanbul'un otoyollarını adeta çevreleyen üst geçitlerin birçoğunun eski ve dayanıksız olduğu yönünde endişe duyuluyor. Yaşanabilecek bir afet anında oluşabilecek çökme durumunda ilçelere bağlanan ana yolların trafiğe kapanmasına, ambulans ve itfaiye ekiplerinin ulaşım sağlayamamasına, yardım ekiplerinin saatlerce yolda kalmasına sebep olabilecek büyük risk unsuru olan üst geçitlerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vurdumduymaz bir tavır takındığı ifade ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, CHP'li yönetimin sorumluluğundaki üst ve alt geçitleri gündeme getirerek Ekrem İmamoğlu'na uyarıda bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Her gün yüz binlerce insanın kullandığı E-5 Otoyolu ve Metrobüs güzergahındaki çoğu yapının rutin denetiminin yapılmadığını belirten Özdemir, İstanbul için hayati nitelikteki yol güvenliğinin devamı için İBB'yi göreve çağırdı.

Haber7'ye konuşan İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Özdemir, olası bir afet durumunda İBB'nin sorumlu tutulacağını vurgulayıp, söz konusu alt ve üst geçitlerin AK Parti döneminde düzenli olarak kontrol edildiğini hatırlattı.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir

"BOYA VE BADANAYLA ÖRTBAS EDEMEZSİNİZ"

İBB'nin 2019 yılından bu yana şehrin merkezi yerlerinde bulunan üst geçit ve alt geçitlerinde gerekli kontrolleri yapmadığını vurgulayan Başkan Abdullah Özdemir, "Arkadaşlarımız işin teknik tarafındaki gerekli araştırmaları yaptı. Beton ve demir dayanımıyla ilgili güçlendirme gereksinimi veya yenilemenin ihtiyaç olup olmadığına dair bir araştırmaydı. Ve İBB’nin herhangi bir inceleme yapmadığı bilgisi bize ulaştı. Sadece boya badana yapıldığını gördük. Boya ve badanayla örtbas edemezsiniz. Buraların incelenmesi gerekiyor" dedi.

İşte İstanbul’u bu zihniyet yönetiyor: “Kentsel Dönüşüm beni irite ediyor!”İşte İstanbul’u bu zihniyet yönetiyor: “Kentsel Dönüşüm beni irite ediyor!”

"BUNUN SORUMLUSU İBB'DİR"

İBB'nin AK Parti döneminde şehirdeki bütün üst geçit ve alt geçitlerin düzenli aralıklarla kontrol edildiğini hatırlatan Abdullah Özdemir, Haber7'ye yaptığı özel açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı:

"Şu anda Metrobüs güzergâhında ve E-5 üzerinde ivedilikle incelenmesi gereken üst geçitler ve alt geçitler söz konusu. Olası bir fecaatte bunun sorumlusu İBB’dir. Bu noktada İBB’nin detaylı bir şekilde teknik incelemelerde bulunması gerekiyor. Yapılar bütün halde gözden geçirildikten sonra eksikler öne çıkarılır. Ve bu yönde çalışmalara başlanılır. Her yıl rutin bir şekilde bu yapıların incelenmesi gerekiyor. AK Parti döneminde üst geçitler düzenli olarak incelenirdi. Bu uygulama ne yazık ki şu an yok."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 96
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna oy verenler özellikle şikayet etmesin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem konuşmamış iş yapmış yine de iyi sayılır
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB nin görevi PKK lıları işe alma, Muhalifleri iş verme, Relama milyonlarca para aktarma, Metrobüsleri tamir ettirmeme her gün kaza yapmalarını sağlamak ve yalan dolan işlerle gündeme gelmek.
    Cevapla
  • 1 isi 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman sende kim uğraşacak iş lee hizmetle bu organizma tatill kayak için ailesini kendini eğlendirmek show yapmak için İstanbul'a başkan oldu ahmaklar da oy verdi
    Cevapla
  • ZARAROĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu Kadar Yeryüzüne DÜNYA KURULALI BİR TEK KİŞİ GELMEMİŞTİR. bu şahıs Hem Ülkem İçin Hem Bütün Dünya için Çok Tehlikeli. Hatta Kendi Partisi için de Çok Tehlikeli. Çok Sinsi Birisi. Aslında Partisinin İçinde 1 Tane Bile Seveni Yok İki Kelimeyi Biraraya Getiremez Kılıçdaroğlu Ondan Daha Güzel Konuşuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!
Bakan Şimşek açıkladı: Yeniden yapılandırılıyor! Gereksiz harcamalar önlenecek...