Son dakika: İki ilimizde gece yarısı 50 dakika içinde 3 korkutan deprem!

Son dakika haberi... Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 04:34'te 4.7 büyüklüğünde 05:13'te ise 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Hatay'ın Hassa ilçesinde de 05:23 sularında 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu.

GİRİŞ 13.03.2023 06:16 GÜNCELLEME 13.03.2023 09:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkıcı etkisine maruz kalan Malatya ve Hatay'da gece yarısı korkutan 3 artçı deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre; Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 04.34’te 4.7 büyüklüğünde deprem oldu.

Deprem yerin 10.02 kilometre altında meydana geldi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 04.34’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki artçı depremin ardından AFAD olumsuz durum bulunmadığını açıkladı.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya ilimizin Pütürge ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadelerini kullandı. 

4.5'LİK BİR DEPREM DAHA

Saaler gece 05:13'ü  gösterdiğinde de Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. 

Bu depremin derinliği ise 8 kilometre olarak ölçüldü.

HATAY 4.4'LE SALLANDI

Pütürge'deki son depremin üzerinden 10 dakika geçtikten sonra Hatay'ın Hassa ilçesinde 05:23'te 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

AFAD'ın verilerine göre bu deprem yerin 11.52 kilometre derinliğinde meydana geldi.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    5:13 Malatya, 5:23 hatay birbirinin devamı gibi, eğer öyleyse deprem olduğunda fay üzerindeki tüm bölgede alarm durumuna geçilmeli
    Cevapla
  • selim karakurt 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar şiddetli depremlerden sonra yerin oturması zaman alır....................
    Cevapla
  • ALIVELI 1 yıl önce Şikayet Et
    siz hayvan sifatindan cikip insan sifatina girene kadar dogal afetler devam edecektir
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    "Biz" diye başlasaydınız daha şık olurdu.
    Cevapla
  • 44 malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun malatyam hatayim Türkiyem
    Cevapla
  • Gaziantep27 1 yıl önce Şikayet Et
    He valla cok korktuk gözümüze uyku girmedi saat 4 ten bu yana Rabbım nolur bitsin artık. Gaziantep ten hissediyoruz cocuklar gidelim diyor bu saatte nere gideriz ne yaparız mecbur oturuyoruz ama çok korkuyoruz.Allahim nolur bitsin artık toprağa selamet sükunet ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak