Türkiye'den ABD'ye F-16 mesajı: Herkes bilsin...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile F-16 görüşmelerine ilişkin, "Bu konuda çaresiz olmadığımızı, elimizde seçenekler olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

GİRİŞ 13.03.2023 08:47 GÜNCELLEME 13.03.2023 09:58
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"53 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terör örgütü PKK tarafından 6 Şubat'tan itibaren 8 taciz ve saldırı oldu. Sessiz kalmamız söz konusu değil, gerekli karşılık verildi, 53 terörist etkisiz hale getirildi. YPG terör örgütü ve PKK'nın aynısı. Dostlarımız ve müttefiklerimizden artık bu konuda direnmeyip gerçeği görmelerini, anlamalarını bekliyoruz.

'İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMELERİNİ BEKLİYORUZ'

Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili, "Sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz, biz hiçbir zaman NATO'nun açık kapı politikasına karşı değiliz." dedi.

ABD İLE F-16 GÖRÜŞMELERİ

Bakan Akar ABD ile F-16 görüşmelerine ilişkin, "Kongre aşamasını bekliyoruz, genel olarak yapıcı bir ortam var. Bu konuda çaresiz olmadığımızı, elimizde seçenekler olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Gürhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İster versinler ister vermesinler geri zekalılar Türkiye'yi kaybetmenin arafesindeler bu onların sorunu verselerde biz MMU'yu yapacağız vermeselerde biz MMU'yu yapacağız. Verirlerse kendileri kazanır vermezlerse kendileri kaybeder.
    Cevapla
  • HkN 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce içindeki hainleri sorgusuz sualsiz alaşağı edeceksin. Sonra hedef nükleer bomba olmalı, küçüğünden büyüğüne sahip olan hiç bir ülkeye öyle doğrudan laflar dışında müdahale edilemiyor. Ve de sınırların dışında mücadele edeceksin. Dibimizde nasıl bize karşı hamleler yapıyorlarsa sende ABD ya da diğer devletler sınırları etrafındaki düşmanlarıyla aynı şekilde hareket edeceksin.
    Cevapla
  • Sınır 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet seçimi bekliyorlar.s 400 leri depoya kaldır f 16 ları modernize edelim diyecekler. Rabbim bunlardan ülkemizi korusun.balıklama dalacak ve ülkeyi abd nin kucağına oturtacaklar.özgürleşen ülkemizi abd nin uşağı yapmaya çalışacaklar.yaparlarmı.yapmaz diyen varmı
    Cevapla
  • VATANSEVER 1 yıl önce Şikayet Et
    SEÇİMİ BEKLİYOLAR. VERMİYCEKLEr
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD f16 ları vermeyecek Yunanistan ve PKK unsurlarına karşı kullanmayacağını taahhüt etmeli değilse vermeyecekler bu şart kabul edilemez
    Cevapla
  • reşat sev 1 yıl önce Şikayet Et
    bizi oyalayıp dudurlar taktiksel bir planla taviz vermeye bile değmez başımızın çaresine bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz