Ameliyat oldu, Ramazan ayı öncesi kapıya konuldu! CHP'li belediye işçisine bunu reva gördü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 12 yıllık otobüs şoförü Numan Büyükhan, mübarek Ramazan ayı öncesinde ekmeğinden edildi. Belediyenin, ameliyat olduğu için zorunlu rapor alan işçisini kapı önüne koyduğu ifade edildi.

GİRİŞ 13.03.2023 13:25 GÜNCELLEME 13.03.2023 13:45
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediyelerdeki işçilere verdiği 'namus sözü' açıklaması yine havada kaldı. Adalet, işçi hakkı ve emek dayanışması gibi söylemlerle Tekirdağ Belediyesi'ni ele geçiren CHP'li yönetimin, 12 yıllık halk otobüsü şoförü Numan Büyükhan'ı yarı yolda bıraktığı öğrenildi. 2011 yılında Çorlu Belediyesi'nde işe başlayıp 2016'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne geçen şoförün, mübarek Ramazan-ı Şerif ayı öncesi ekmek teknesinden olduğu belirtildi.

AK Partili başkandan CHP'li İBB yönetimine uyarı: 'Boya ve badanayla örtbas edemezsiniz'AK Partili başkandan CHP'li İBB yönetimine uyarı: "Boya ve badanayla örtbas edemezsiniz"

Ameliyat olduğu dönemde doktor tavsiyesiyle zorunlu izne çıktığını belirten Numan Büyükhan, Belediye yönetiminin bu hassas süreçte 'çok rapor alıyorsun' çıkışında bulunduğunu ve iş akdinin tek taraflı feshedildiğini aktardı.

'Yıllarca varlıkların en kıymetlisi olan insanı taşıdım' diyen Büyükhan, ameliyat sürecinde koca Büyükşehir Belediyesi'nin kendisini idare etmeyişine hayıflanıp, tepkisini göstermek için 'Adalet' yürüyüşüne başladığını Haber7'ye açıkladı.

Protesto yürüyüşünde ilk olarak İstanbul'a geldiğini, burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı emekçilerle buluştuğunu belirten şoför Büyükhan, Ankara'ya kadar yürüyeceğini söyledi. İşte, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin iş akdini sonlandırdığı Numan Büyükhan'ın açıklamaları...

"RAPORLARI BAHANE ETTİLER"

Yürüyüşünü Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde noktalayacağını, burada greve gideceğini kaydeden Numan Büyükhan, mübarek ay öncesinde evine ekmek götürdüğü kapıdan oluşunu süreci şu ifadelerle anlattı:

"Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında almış olduğum raporları bahane ederek yeterli performans alamadıklarını öne sürüp iş akdimi sona erdirdiler. 79 gün raporluydum. Çok mu? Evet çok, hakkaniyetli konuşmak lazım. Ama apandistim patlamıştı. Karaciğere baskı yapmıştı. Karaciğerimden parça alıp biyopsiye yolladılar. Sonuçları Allah’a çok şükür temiz çıktı. Ameliyat olduğum ve test sonuçlarını beklediğim için 45 gün bu şekilde geçti. Zorunlu bir süreçti. Sonrasında eşim ve kızım Covid-19’a yakalandı. İkisi de farklı aralıklarda yakalanmıştı. Yine zorunlu olarak karantinaya girdim. Yani Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin öne sürdüğü ‘çok rapor alıyorsun’ meselesinin gerekçesi buydu. Ameliyat olduğum ve karantinaya girdiğim için rapor almıştım. Lakin ben çıkarılmamdaki asıl sebebin bu olduğunu düşünmüyorum."

GEÇİM İÇİN 4 KREDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2019'dan 2023'e kadar çalışanlarına toplu sözleşme hakkı sunmadığını belirten Büyükhan, "CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından 2023’e kadar bize toplu sözleşmenin yüzünü göstermedi. Asgari ücret 5.500 TL iken bize 6200 TL veriyorlardı. CHP’li Çorlu Belediye Başkanı’nın yanına gittim, CHP İl Başkanı ile görüşmeye çalıştım, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a da ulaşmaya çalıştık. “Bu para bize yetmiyor” dedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Bey’i inadından vazgeçirmek için çabaladık. Geçim sıkıntısından dört tane kredi çekmek zorunda kaldım... Yine de Başkan toplu sözleşmeye varmadı…" dedi.

PROMOSYON OYUNU

Tekirdağ'daki tüm ilçe belediyelerinin özel bir bankayla yaptığı promosyon anlaşmasının aynısının kendi çalıştığı yerde de yapıldığını, fakat çok daha düşük ücret aldığını kaydeden şöför Büyükhan, Büyükşehir Belediyesi'nin promosyon oyununu şu sözlerle yorumladı:

"Tabi banka promosyonları da var… 2022’de Çerkezköy Belediyesi özel bir bankayla promosyon anlaşması yapıyor. O dönem 9 bin lira alıyorlar. Diğer belediyeler de aynı parayı alıyorlar. Biz de aynı bankayla aynı sözleşmeye imzayı atıyoruz fakat bize ödenen ücret 2 bin 400 lira! Mesai arkadaşlarıma ‘Gelin CİMER’e yazalım. Hakkımızı arayalım… Bunda utanılacak bir şey yok ki’ dedim. Ramazan ayı öncesi işimden ettiler beni. 12 yıl boyunca şoförlük yaptım, geç saatlere kadar varlığın en kıymetlisi olan insanları taşımıştım… Onlar beni işimden edince ben de Ankara’ya gitme kararı aldım. Yürüyerek İstanbul’a geldim. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı arkadaşlarımın yanına geldim. Kardeşlerime destek oldum. Sonra onları bıraktım şimdi yürümeye devam ediyorum."

KILIÇDAROĞLU'NUN NAMUS SÖZÜ

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıl önce yaptığı bir açıklamada: "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak" diye konuşmuştu.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 107
  • isa okur 1 yıl önce Şikayet Et
    chp ve namus.Yan yana gelmeyecek iki kavram.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP bin Kemal'in namus anlayışı çıkar menfaattir.
    Cevapla
  • Hsn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar 2019 yerel seciminde bir isci dahi atilirsa diye namus sozu veren kafa binlerce cslisani sokaga atti
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını arıyor helal olsun, ibbden atılanlar kabullenip oturdu aşağı.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    emek ekmek düşmanı ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin'in 5. dönemi başladı
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!