Denizli Çivril'de hayvan otlatmak yasaklandı!

Denizli'nin Çivril ilçesinde, ülke genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında hayvan pazarının kapatılmasının ardından meralarda hayvan otlatmak da yasaklandı.

Denizli Çivril'de hayvan otlatmak yasaklandı!
Denizli Çivril'de hayvan otlatmak yasaklandı!
GİRİŞ 14.03.2023 22:51 GÜNCELLEME 14.03.2023 22:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ülke genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle alınan tedbirler genişletiliyor. Burdur’da görülen şap nedeniyle geçen hafta Çivril hayvan pazarının tedbir hedefli olarak kapatılmasının ardından bugün mera ve otlaklara çıkartılması yasaklandı.

'HAYVANLARIN OTLATMAYA ÇIKARILMASINA İZİN VERİLMEYECEK'

Mahalle muhtarlarına gönderilen açıklama ile durum tebliğ edilirken açıklamada, “Şu an itibarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların herhangi bir mahalleden diğer mahalleye sevki, çıkması, ağıldan otlağa, meraya çıkması ya da bir yerden başka bir yere sevkiyatı, bir işletmeden, ahır, ağıl yada besihanelerden başka yerlere sevki ve çıkarılması yasaklanmıştır. Lütfen büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileriyle bu konuyu paylaşalım dışarıda sevk halinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan olmasın, bu belirtilen hususları hayvanı olan vatandaşlarımıza duyuralım ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önleyelim, konu önem arz etmektedir. İkinci bir duyuruya kadar büyük ve küçük baş hayvanların otlatmaya çıkarılmasına izin verilmeyecek müsaade edilmeyecektir” denildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    ah paris iklim anlaşması diyeyim bende. insanlar biraz araştırsa bu antlaşmayı. olanları anlama imkanı bulurlar.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Meralarda hayvan otlatmazsan insanlara iki misli masraf olur hayatım köyde geçti şap hastalığı için hayvanlara mera yasaklandığını görmedim sürü bağışıklığı olur tamamına bulaşır bir hafta sonra geçerdi ağızlarına tuz serperdik iki günde geçerdi
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahh paris iklim anlaşması aahhh
    Cevapla
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar supeci olmuya basladiniz yorumlar hep ayni turkiye geneli demiyor kardesim denizliniz bi ilcesi sadece
    Cevapla
  • vatan evladı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bill in oyunlarıdır. Anlamadığım ısrarla bu oyuna neden geliniyor. Allah var Allah. Hesabı unutmayın. Sizleri uyaran onca aklı selim insan var eyy yetkililer. Biraz kulak asın artık.
    Cevapla
  • Ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadıç hazır et satcek adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı