İş adamı Sıtkı Toprak: Dönüşümü Anayasa Mahkemesi'ne götürmek gericiliktir

Türkiye'de birçok ilde gerçekleştirdiği projelerle tanınan iş adamı Sıtkı Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli depremlerin dünyada bir örneği yok. Dönüşümü Anayasa Mahkemesi'ne götürmek gericiliktir" dedi.

İş adamı Sıtkı Toprak: Dönüşümü Anayasa Mahkemesi'ne götürmek gericiliktir
İş adamı Sıtkı Toprak: Dönüşümü Anayasa Mahkemesi'ne götürmek gericiliktir
GİRİŞ 15.03.2023 21:12 GÜNCELLEME 15.03.2023 21:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'de birçok ilde gerçekleştirdiği projelerle tanınan iş adamı Sıtkı Toprak, yaptığı yazılı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin dünyada bir örneği olmadığını ifade etti.

'İDEOLOJİK DAVRANMAK EN TEMEL İNSAN HAKKI OLAN YAŞAM HAKKINA İHANET ETMEKTİR'

Toprak, artık kentsel dönüşümün polemiklerin bir kenara bırakılarak hızlıca gündeme alınması gerektiğine dikkati çekerek, “Bakanlık çeşitli projelerle kentsel dönüşüme destek sağlıyor. Kolaylıklar sağlanıyor. Belediyeler ve garantörlüklerin de ilave çalışmalarıyla dönüşümün ivme yakalayacağı bir gerçek. Kentsel dönüşümün sadece bakanlığın yapacağı bir dönüşüm olmadığını bilmeliyiz. Belediyelerimizin taşın altına elini koyması lazım. Bu bir gelecek meselesi. Burada ideolojik davranmak en temel insan hakkı olan yaşam hakkına ihanet etmektir” diye konuştu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ'

Muhtemel yeni bir depremde mevcut yapı stoku göz önüne alındığında can kaybının yüksek görüldüğünü vurgulayan Toprak, “Bu riski azaltmamız için kentsel dönüşüm çok önemli. Bunlarda hata yapma lüksümüz yok. Dayanıklı konutlar ve kentsel dönüşüm yaşamsal öneme sahip. Ülke olarak el birliğiyle yaraların sarılmaya çalışıldığı şu günlerde yeni depremlere karşı seferberlik ruhuyla harekete geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

'DÖNÜŞÜMÜ ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRMEK GERİCİLİKTİR'

Toprak, kentsel dönüşüme karşı çıkanlara tepki göstererek, “Bu konuda hükümet yerel yönetimler ve vatandaşlar ortak paydada buluşarak hareket etmeliyiz. Hükümet 20 yıldır gündeminde kentsel dönüşümü tutuyor ve projelere, çalışmalara imza atıyor. Ancak birçok il ve ilçemizde ideolojik saplantılar yüzünden projeler engellendi, engellenmeye de devam ediliyor. Bu gerçekten gericiliktir. Dönüşümü Anayasa Mahkemesi'ne götürmek, evet gericiliktir. Bilime aykırı bir yaklaşımdır. Gerçeği inkar etmektir” açıklamasını yaptı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasiler rakiplerinin hizmetini engellemek için bu kötülüğü yapıyorlar ama ya mahkemeler bu yanlış kararları alıp binlerce insanın ölmesine neden sebep oluyorlar. Bunlardan hesab soracak makam yokmu.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemeside hep muhalefet lehinde karar veriyor. nedense... memlekete faydalımı zararlımı teröristimi temsil ediyor demiyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesi adetya CHPnin kalesi olmuş Bu Millet hesap sormayacakmı?
    Cevapla
  • faysal mağat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne çektiyse bu bu çapsız siyasetçilerin kaprislerinden çekmiştir başkasının yapmak istediği güzel işleri kötülemek projeleri engellemek baltalamaktır yapamıyorsan engelleme iyi yapılanlara iyi kötüye kötü değin yok rakibim iyi yaptığı her şeye kötü deyip karşı çıkıyorlar iki yakaları bir araya gelmez inşallah
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yaw sizin kensel dönüşümünüz rantsal dönüşüm mülkiyet hakkının direk gaspı. tabiki mahkemeye gidecek.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    rant ı gördük pehlivan, ölenlerin laneti üzerinize olur, siz hala rant edebiyatı yaparken bakarsın sende rant olmasın ! dediğin şeylerin altında kalıverirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor