Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara bilgilendirme

14 Mayıs 2023'te gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşların adres beyanı için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden uyarı yapıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara bilgilendirme
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara bilgilendirme
GİRİŞ 16.03.2023 18:46 GÜNCELLEME 16.03.2023 18:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Mart günü yaptığı basın açıklaması ve akabinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında ilan edildiği üzere seçimler 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, tüm seçmenlerin seçim öncesi adres beyanı yapmaları için son tarihin 17 Mart olduğunu bildirdi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Adres beyanınızı Nüfus müdürlükleri, Nüfusmatikler ve e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Seçim öncesi adres beyanı için son tarih 17 Mart saat 23:59. 18 Mart itibariyle adres işlemleri, ilçe seçim kurulu kararı ile yapılacaktır."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerin en az altı ay ertelenmesi gerekiyor. Özellikle depremzedeler ve üniversite öğrencileri için zorlu bir dönem geçiyor. Muhtemelen yarısı oy kullanamayacak.
    Cevapla
  • mahmud 1 yıl önce Şikayet Et
    1-) farklı şehire adres değişikliğini edevletten yapamazsınız. 2-) randevu olmadan nüfus müdürlüğünde adres değişikliği yapamazsınız. 3-) kolay kolay randevu alamazsınız. 4-) NVİ ağır boş yapmış. 2 gündür bir adres değişikliği için çalmadığım kapı girmediğim sıra aramadığım telefon numarası kalmadı. Basit bir iş nasıl bu kadar zorlaştırılıyor aklım almıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    önümüzdeki pazartesiden itibaren yurtta kaldığınızı belirten resmi belgenizle beraber nüfus müdürlüğüne gidecek ve yurda adresinizi yaptırabileceksiniz ,böylece oyunuz yurdun bulunduğu adresteki sandığa çıkacak...
    Cevapla
  • Öğrenci 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciyiz.Yurtta kalıyoruz.Nasılolacak.Oy kullanmak istiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü