Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Türk Yatırım Fonu kuruluyor

Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nin somut kazanımı olarak gösterdiği Türk Yatırım Fonu Kurucu Anlaşması'nın imzalandığını belirterek fona İstanbul'un ev sahipliği yapacağını kaydetti.

GİRİŞ 16.03.2023 20:05 GÜNCELLEME 16.03.2023 20:38
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkikatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Yaşadığımız felakette Türk dünyası olarak sergilediğimiz dayanışmayı, birlik ve beraberliği hiçbir zaman unutmayacağız.

Deprem bölgesi şehirlerimiz sel felaketine maruz kaldı. Uzmanlar Kahramanmaraş merkezli depremlerin insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden birisi olduğunu söylüyor.

Türkiye geniş bir alanda yıkıma sebep olan bu deprem fırtınasına ağır kış şartlarında yakalanmıştır. Devletimizin tüm imkanlarını bölgeye gönderdik. İhtiyaç duyulacak kim varsa top yekün seferber olduk.

Dünyanın 90 farklı ülkesinden gelen arama kurtarma ekipleri bize depremde destek verdiler. TDT ülkeleri, felaketin ardından yardım çağrımıza en hızlı cevap veren, en hızlı harekete geçen, acılarımızı en kalbi paylaşan dostlarımızın başında geliyor. Zor günlerimizde yanımızda yer alan teşkilatımızın kardeş ülkeleri hep yanımızda oldu. Bu dayanışmanın deprem yaralarının sarılmasında da devam edeceğine inanıyorum. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara ulaştırmak için tüm gayreti gösteriyoruz. Temelleri atıp süratle işe başladık. Hedefimiz 1 yıl içinde kaliteli ve güvenli yapıyı inşa etmektir.

Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşıyacağız.

Son 20 yılda yaşanan doğal afetlerde hiçbir insanımızı nasıl aç ve açıkta bırakmadıysak aynı şeyi yapacağız. Şehirlerimizi en kısa sürede eski görkemine kavuşturacağız. Ülkemizin bir kısmında milyonlarca vatandaşımız afetlerle boğuşurken hiçbirimiz eskisi gibi davranamayız. Bize durmak ve dinlenmek haramdır. Sel felaketlerinin yeniden kanattığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışacak, yıkımları ve zararları tazmin edeceğiz.

TÜRK YATIRIM FONU KURUCU ANLAŞMASI

İlgili kurumlarımız arasında işbirliğinin ileri seviyeye taşınmasını ve müteakip zirveye kadar TDT Sivil Koruma Mekanizmasının tesisini kararlaştırdık. Türk Yatırım Fonu kurucu anlaşmasının imzalanması zirvemizin somut adımları arasında olmuştur. Türk Yatırım Fonu'nun Türk dünyasında eşit sermaye katkısı ve eşit oy hakkı çevresinde kurulacak fona İstanbul ev sahipliği yapacaktır. Türk devletlerindeki firmaların finansmana erişimi kolaylaşacak.

Bir sonraki dönem başkanı Kazakistan'ın ev sahipliğinde Türkistan şehrinde düzenlenecek zirvemizin hazırlıklarını ele aldık. Mevcut ve gelecekte karşılaşılabilecek sınamalar karşısında mukavemetimizi artırmalıyız. Bunun için TDT'nin imkan ve kabiliyetlerini güçlendirmeliyiz. 

Tarihi, kültürel ve hakkaniyetli kurumsal yapılardan yoksun birlikteliklerin tıkandığı süreçte TDT, yeni bir ses, yeni bir sinerji merkezi haline gelmektedir.

Bu kara günümüzde yanımızda olan her bir kardeşimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimizin altını çiziyorum."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk yapilmasi gereken iletişim - medya sistemi kurmak ( whatsapp, twitter vb. gibi ) Bu iletişim sistemi haricindeki tüm sahte akan bilgileri guclu bir sekilde yalanlayip rededecek bir guc gelistirmek.. bunu yapamassaniz, yaptiginiz her icraati iki satir yalan haber ile yikarlar, yiktilar hep devleti bile ... osmanlidan bu yana milyonlarca kez yasandi !!!
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yılda ülke 10 kat fakirleşti. Cumhurbaşkanı gevurcuklar rahat etsin diye elinden geleni yapıyor. Türki cumhuriyetlerini sömürge haline getirecekler gibi bir his var. Ne yaparlarsa eline yüzüne bulaştırdılar. Türkiyede daha çok yer var satın gardaşlar satın. İyi bişey yapacağından ümidim kalmadı. Gayret var sonuç hüsran. Temennim Allah basiret versin hayırlı olur inşaallah.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım .fonun .n.t.e .veya uranyuma .endeksli .olsun .dunyanın en değerli elementleri türkiyede...hayırlı olsun.
    Cevapla
  • muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil Türkbirliği digital altın karşılıığı para çıkmalı. TDCOIN. Dünyaya meydan okumamıyız.
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuç daha çok ezileceğiz yani
    Cevapla
  • arif k. 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuç olarak dünya bankası değil türki devletlerin kendi finans kaynağı olacak. metin, metin ol daa sizin gibiler ezilmez hem korkmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi