Türkiye yalana Togg! Bakan Varank: Bu cümleleri kuranları hatırladınız değil mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yoğun talep gelen Togg T10x siparişleri hakkında son veriyi paylaşıp bir avuç muarıza ince bir mesaj gönderdi ve son sipariş sayısını açıkladı.

GİRİŞ 19.03.2023 22:27 GÜNCELLEME 20.03.2023 09:45
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Türkiye, savunma sanayii ve teknolojik atılımlarıyla göz dolduruyor. Yerli otomobili Togg'un 14 Mart akşam saatlerinden itibaren ön sipariş süreci açılan T10x için, ilk 24 saatte toplam 22 bin 150 adet başvuru yapıldı. 30 saatte yapılan başvuru sayısı ise 29 bin adede ulaştı.

Togg T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyat etiketine sahip olacak.

FABRİKADAN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILMIŞTI

Togg'un resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada "24 saatte aldığımız 22 bin 150 adet T10X ön siparişi ardından anlık Togg Teknoloji Kampüsümüz. Ay sonundan itibaren teslimatlara başlıyoruz. Teşekkürler Türkiye!" denilmişti. Yerli otomobilin fabrikadaki üretiminin görüntüleri de paylaşılmıştı.

MUHALİFLERE SİPARİŞ SAYISIYLA GÖNDERME YAPTI

Milli kaynaklarla ve yerli beyinlerle üretilen akıllı otomobille ilgili muhalif kesimler tarafından yapılan dezenformasyona vurgu yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter'daki hesabından gönderme yaptı.

Varank, "Yapamazsınız, Hani fabrikası nerede? Neresi yerli ki? Fabrikada üretim bandı yok ithal bunlar, 2 milyon liradan aşağı olmaz, kimse almaz, Bu cümleleri kuranları hatırladınız değil mi? Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu!" sözlerini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Çatım çatım çatlıyorlar. Daha çok çatlayacaklar. Heykel değil bunlar TEKNOLOJİ. Yani kapasite farkı.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun.. Bu Bi yerli atılım dır.. Sahip çıkıp desteklemek gerekir.. Çamur atmamak gerekli..
    Cevapla
  • sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    adam sıfatındakiler bu hükümet dünyanın en iyi işinide yapsalar alkışlayacak kutlayacak değiliz dememişlermiydi bu hainlerden ne bekleyeceğiz...isimleri vatan haini diye seçimden sonra kaçmasınlar ki hesap ve idam da gelmeli artık usandık bu bozuntulardan...herşeylerinde ihanet var
    Cevapla
  • aboo 1 yıl önce Şikayet Et
    Nikahsız çocuk yapanlar,bizim fabrikada burda arabada,sizin nikahtan ne haber...
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    togg da dingil var mı? onu bay bay kemal e göndersinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...