CHP'li belediyeden vatandaşın 'ışıklandırma' isteğine skandal cevap!

İstanbul Maltepe'de, mahalledeki sokak lambalarının yanmadığı gerekçesiyle başvuruda bulunan mahalle sakinlerinden Av. Murat Sultansu'ya belediye tarafından "Sizin orası AK Partili, oraya bir ışıklandırma yapamayız" denildi.

GİRİŞ 22.03.2023 19:24 GÜNCELLEME 22.03.2023 19:25
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Maltepe'de çok sayıda binanın yer aldığı sokak üzerinde ışıklandırma sistemi bulunmaması nedeniyle sokak sakinleri durumu Maltepe Belediyesi'ne bildirdi. Konuya ilişkin belediyeden dönüş alamayan mahalle sakinlerinden Avukat Murat Sultansu, belediyeyi aradığında  ‘Sizin orası AK Partili, oraya bir ışıklandırma yapmamız mümkün değil' cevabını aldı. Belediyeye yeniden müracatta bulunan Sultansu tüm uğraşlarına rağmen henüz bir çalışma yapılmadığını belirtti. Sokak sakinlerinin mağduriyet yaşadığını belirten Sultansu, ışıklandırma sorununun giderilmesini talep etti.

MAHALLELİ IŞIKLANDIRMA TALEBİNDE BULUNDU

Aynı zamanda iddiaya göre aydınlatma yapılmayan sokakta bir şahsın sokak köpeğine taciz ettiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Mahalleli, görüntüler ile birlikte Maltepe Belediyesine tekrar başvurarak ışıklandırma talebinde bulundu. 

'SİZİN ORASI AK PARTİLİ, ORAYA IŞIKLANDIRMA YAPMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Avukat Murat Sultansu, “Binalarımızın yer aldığı sokak içerisinde maalesef ışıklandırma yok. Gece saatlerinde sokağın karanlık olması nedeniyle burada ahlaki anlamda uygun görülmeyecek bazı olaylar yaşanabiliyor. Sokağımıza aydınlatma yapılması gerektiğini belirterek Maltepe Belediyesi'ne resmi yollardan başvurumuzu yaptık. Başvuru üzerinden epey bir vakit geçmesine rağmen bir dönüş alamayınca ben de belediyenin konuyla ilgili birimini aradım. Durumu izah ettiğimde karşı taraf bana karşı ‘Sizin orası AK Partili. Sandıktan AK Parti çıkıyor. Bu nedenle oraya bir ışıklandırma yapmamız mümkün değil' cevabını verdi. Şaka yaptıklarını zannettim fakat değildi. Biz emlak ve çevre vergisi ödüyoruz. O zaman bunları da almayın. Hali hazırda bu konuşmanın üzerinden epey zaman geçmesine rağmen sokak hala ışıklandırılmadı.  Burada yaşayan vatandaşlar hala mağdur” diye konuştu. 

'KAMERALAR ARACILIĞIYLA MAALESEF AHLAKSIZ GÖRÜNTÜLERE ULAŞTIK'

Sokak üzerinde bir şahsın köpeğe tacizde bulunduğunu belirten Avukat Murat Sultansu, “Kameralar aracılığıyla maalesef ahlaksız görüntülere ulaştık. Bir şahsın köpek tacizinde bulunduğu görüntüler dahi ortaya çıktı. Durumu apartman görevlisi fark ediyor. Şahsın çalıştığı dükkana giderek şahsa ulaşıyor. Köpeğe cinsel tacizde bulunan şahıs, görüntüleri görünce iş yerinden maaşını dahi almadan çıkarak kayıplara karışıyor, işi bırakıyor. Bu görüntüleri yetkililere de bildirdik. Bu görüntülere rağmen Maltepe Belediyesi hala dönüş yapmıyor” dedi. 

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    85 beş milyonu kucaklayan kk. 'nin belediyesi.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehape zihniyeti deyince zırlıyorsunuz
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle vatandaşa ayrımcılık yapan belediye başkanları görevlerinden el çektirilmelidir.Belediyenin görevi tüm vatandaşlara hizmet etmektir.
    Cevapla
  • Aşık dermani 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk li olsaydi hizmet ederlerdi bunlar bu kadar aşağılık particilikten önce insan olun sizin tek amacınız particilik hiç mi utanma yok hani siz tüm yurttaşları kucakliyordunuz acaba kimleri adfediyorsunuz kucaklamak denildiğinde yazıklar olsun sizin yöneticiliğini ze yazık ne yazık bunlar iktidar olsa insanlara tarihi geçmiş ilaçları verecek kadar aciz ve halk düşmanı cahillik diz boyu
    Cevapla
  • Bilocan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte demek ki belediye başkanını chpkk dan seçmiyeceksin....NOKTA....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi