Deprem bölgesindeki İBB ve ABB gerçeği! Rapor ortaya çıktı...

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin deprem bölgesinde beklentileri karşılayamadıkları ortaya çıktı.

GİRİŞ 23.03.2023 10:18 GÜNCELLEME 23.03.2023 16:08
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin verilerine göre; deprem bölgelerinde bir kurulu konteyneri dahi olmayan Ankara Büyükşehir Belediyesinin, çadır kent bile kurmadığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise Hatay'da toplam bin 200 kişi kapasiteli çadır kurduğu belirlenirken, bütçesi neredeyse 10 kat daha düşük olan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam da 400 çadırlık bir kent kurduğu, bunun yanında da iki bin konteynerlik bir kent için çalışmalara devam ettiği ortaya çıktı. Sabah'ta yer alan habere göre, Rize Belediyesi bin kişi kapasiteli 200 çadır, Sakarya Büyükşehir Belediyesi 550 konteyner, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 800 kapasiteli tam teşekküllü çadır kent ve sahra hastanesi kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki çifte depremle sarsıldı. Asrın felaketinde binlerce insan hayatını kaybederken, depremler nedeniyle 11 ilde büyük yıkım meydana geldi. Depremin hemen ardından devlet tüm imkanlarını seferber ederek ilk etapta depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik bölgeye çok sayıda çadır sevk etti.

RAPORA YANSIDI

Depremin açtığı yaraların biran önce sarılması için tüm Türkiye seferber olurken, belediyelerde elini taşın altına koydu ve bölgeye yardım için adeta yarıştı. Tüm bu süreçte Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında eksik kaldığı ortaya çıktı. Bütçeleri düşük olan belediyelere göre barınma konusunda sınıfta kaldığı belirlenen Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin, deprem bölgelerinin tamamında toplam bin 200 kişilik çadır kurduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin raporuna yansıdı.

BAŞKANLIK HAYALİ YARDIMLARIN ÖNÜNE GEÇTİ

6'lı masanın Başkan yardımcılığına soyunan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları, Başkan yardımcılığı hayaline dalıp depremzedeleri unutması dikkat çekti. Lojistik destek, mobil mutfak, tuvalet ve mobil duş desteklerinin dışında en önemli ihtiyaç olan barınma ihtiyacına karşı Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin yetersiz kaldığı belirlenirken, bütçeleri bu belediyelerden katbekat düşük olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok AK Parti'li belediyenin deprem bölgelerine konteyner kentlerin yanı sıra çadır kentte kurması göz doldurdu.

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye başta olmak üzere depremin etkilediği illerde binlerce depremzedenin barınma ihtiyacını gideren bu belediyelerden Konya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam da 400 çadırlık bir kent kurduğu, bunun yanında da 2 bin konteynerlik bir kent için çalışmalara devam ettiği, Rize Belediyesi'nin bin kişi kapasiteli 200 çadır, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 550 konteyner, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu konteyner kentin yanında 300 ailelik çadır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 800 kapasiteli tam teşekküllü çadır kent ve sahra hastanesi kurmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirlendi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Hak yerini bulur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar aci günümzde bille laf cambazlindan daha ileriye gidemiyorlar,
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıkları en iyi iş sosyal medyada algı oluşturmak , çok rahatlar nasılsa ne verseler seçmenleri inanıyor.
    Cevapla
  • Kstmn37 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur ve eko icraat yok ama deprem bölgesinde en iyi yaptıkları icraat olan boy göstermeye algı yapmaya gitmişlerdir. Ahlak ve karekter 0
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca gelir gösteren İBB Başkanı imamoğlu Reklamlara verdiği paranın bir kısmını depremzedelere de verseydi iyi olurdu. Onlar için seçimler daha önemli
    Cevapla
  • derdi yoklar 1 yıl önce Şikayet Et
    Burundi hesabi hukuki yoldan mutlaka sorulmali.Savcilara cok is cikakak gibt görünüyor.Evet bunu Ankara izmir verabredet bircok bu yönetimler takib esecek.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların kendi illerine faydası yok ki deprem bölgesine faydaları olsun. Onlar devlet yönetmeye aday olup kifayetsizliklerinin farkında değiller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı