Dağlardan kopan dev kayalar evlere ağır hasar verdi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı İncirli köyünde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde dağdan kopan dev kayalar evlerin üzerine düşerek hasara yol açtı.

Dağlardan kopan dev kayalar evlere ağır hasar verdi
Dağlardan kopan dev kayalar evlere ağır hasar verdi
GİRİŞ 23.03.2023 13:24 GÜNCELLEME 23.03.2023 13:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı İncirli köyünde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde dağdan kopan dev kayalar evlerin üzerine düşerek hasara yol açtı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem, İncirli'de de can kaybı ve hasara neden oldu.

Köyün, fay hattının geçtiği arazilerinde oluşan yarıklar ve dağdan kopan dev kayalar, depremin boyutunu gözler önüne seriyor.

39 haneli İncirli'de deprem nedeniyle 34 ev ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Yuvarlanan kayalar bazı evlerin çatılarını yıkarak içeri girdi, bazılarının ise duvarlarını yıkıp geçti.

Köyün sakinlerinden Mehmet Sait Koç, 6 Şubat'ta şiddetli sarsıntıyla uyandığını söyledi.

Depremde kendilerini dışarı attıklarını ancak kayaların dağdan koparak gelmesiyle daha çok korktuklarını anlatan Koç, "Burada kayalar depremden daha beter oldu. Depremde evlerin üzerine kayalar geldi. Bazı evleri yıkıp geçti, bazılarında hasar bıraktı." dedi.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK"

Koç, depremde dağdan gelen sesin ürkütücü olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Daha önce böyle bir şey görmedik, duymadık, çok büyük bir sarsıntıydı. Allah bizi korudu, buradan nasıl canlı çıktık biz de anlamadık. Bütün evler yıkık durumda. Bazı evlere kaya girdi, bazılarını da yıkıp geçmiş. Bazı kayalar iki ev kadar var. Evin arka duvarlarını kaya sıkıştırarak yıkmış. Deprem gecesi öyle bir uğultu vardı ki böyle bir şey görmedik. Depremden çok, dağlardan gelen seslerden, kaya parçalarından korktuk. Evden çıktığımızda etrafımızdan araba büyüklüğünde kayalar geçiyordu."

Ekrem Atmaca ise düşen kayalardan kaçarak güvenli alanlara sığındıklarını dile getirdi.

Depremin hemen ardından yıkılan evlerin enkazındaki yakınlarını çıkarmak için büyük uğraş verdiklerini aktaran Atmaca, "Çok zordu, kar, fırtına vardı. Kayalar geliyordu, ev ve araçların üzerine düştü. Bazı otomobilleri yoldan attı. 45 yaşındayım, böyle bir deprem görmedim." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Görmediysen gördün işte Rabbim izin vermezse yaprak bile yerinden oynamaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!