Evlat nöbetindeki anneler: Artık evlatlarımızı CHP'den isteyeceğiz

Van’da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin eylemleri ikinci yılında da devam ederken, eyleme katılan anne Nazlı Sancar “Artık bundan sonra evlatlarımızı CHP’den de isteyeceğiz” dedi.

GİRİŞ 24.03.2023 10:42 GÜNCELLEME 24.03.2023 11:09
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin 27 Şubat 2021 tarihinde başlattığı evlat nöbeti ikinci yılında da devam ediyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları 32'yi bulan aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyüş yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE: BEN ARTIK CHP'YE TERÖR GÖZÜYLE BAKIYORUM

Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, 2012'de 13 yaşındaki kızı Şeyma'nın dağa kaçırıldığını ifade ederek, yıllardır evlat mücadelesi verdiğini söyledi.

Açıklamasında özellikle CHP’yi sert bir dille eleştiren Sancar, “4 yıldır bu anneler bu babalar bu kadar feryat ederken CHP Genel Başkanı başta olmak üzere CHP milletvekilleri neredeydi? Neden gelmiyordu? Çünkü dostlarından izin almadığı için bu annelerin ziyaretine gelmiyordu. Oysa önceki gün CHP gidip HDP’lilerin elini sıktı. Bu saatten sonra bizim için HDP’de, CHP’de aynıdır. Ben artık CHP’ye terör gözüyle bakıyorum. Ben buradan CHP’ye de seslenmek istiyorum. Bu saatten sonra biz çocuklarımızı CHP’den de istiyoruz. Biz anne ve babalar olarak hakkımızı CHP’ye helal etmiyoruz. Tüm Türkiye sesimizi duydu, ziyaretimize geldi ve acımızı paylaştı. Ama CHP, dostlarından izin almadığı için buraya gelmedi. Rabbim onlara fırsat vermesin. Rabbim onları kahru perişan etsin” dedi.

 “ANNELER CHP BİNASI ÖNÜNDE NÖBETE BAŞLAMALI"

 Sosyolog Adem Palabıyık da konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundui:

HDP ile CHP’nin son süreçte bir araya gelmesi ve anlaşması, terör örgütü lideri Öcalan’ın özgürlüğü başta olmak üzere terör örgütü PKK’nın şartlarının kabul edildiğini de ortaya koyuyor. Kayyum ve özerlik konusundaki söylemlerin, PKK söylemleri ile ortaklık göstermesi tesadüf değil. Anlaşılıyor ki HDP, PKK’ya kaybettiği alanı yeniden kazandırma derdinde ve bunu da CHP ile birlikte yürütmeyi planlamış. Bu saatten sonra Diyarbakır HDP il binası önünde nöbet tutan Diyarbakır Anneleri’nin, Diyarbakır CHP il binası önünde de nöbete başlamasına şaşırılmalıdır. “Diyarbakır Anneleri, HDP için çok büyük bir tehlike arz ediyor, çünkü HDP’nin sivil alandaki girişimlerinin başarısız olmasını sağlıyorlar. Annelerin mücadelesi bu anlamda PKK’nın da sonunu getirdi. Yıllardır ilk defa bir sivil hareket PKK’ya karşı direniyor ve PKK ilk defa bu kadar çaresiz ve güçsüz kalmış durumdadır. Özellikle ordumuzun etkin mücadelesi ile birlikte PKK’nın sona eren süreci, Annelerin ve Babaların eylemiyle de toplumsal alanda iyice tükendi. Şimdilerde, HDP’nin CHP ile birlikte yol yürümeye başlaması ve ülkemizin bütün menfaatlerini hiçe sayan söylem ve tutumlar, bölgede ciddi endişelere sebep olmuştur. Bu endişelerin başında, PKK’nın yerel unsurlarının yeniden güç kazanması ve gençleri kandırarak dağa kaçırma sürecinin yeniden başlatılmasıdır. Bir diğer endişe ise Diyarbakır Anneleri ve Babalarının, HDP’nin önerisi ile eylemlerine son verilmesinin konuşulmasıdır. HDP, CHP ile birçok konuda görüşüyor, elbette bu konuların hiçbiri ülkemizin menfaatine olmayacaktır. Bunu çok iyi biliyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, HDP, CHP’yi de PKK’nın ideolojisinin bir parçası haline getiriyor. Çünkü PKK’nın talepleri HDP aracılığı ile CHP’ye iletiliyor. Zaten, PKK terör örgütü elebaşlarının Kemal Kılıçdaroğlu’na açıktan destek vermesinin sebepleri de bunlardır. İşte tam bu sebeplerden ötürü, Diyarbakır HDP il binası önünde eylem yapan ve evlatlarının HDP’den isteyen Diyarbakır Anneleri ve Babalarının, Diyarbakır CHP il binası önünde de eyleme başlaması gerekmektedir. Nöbet aileleri, evlatlarını CHP’den de istemelidir”

"CHP, ÖCALAN İÇİN DÜŞÜNÜLEN MANDELA MODELİNE KARŞI ÇIKMAYACAKTIR"

Diyarbakır Anneleri dahil bir konu, CHP ile pazarlık masasına geldi ve CHP muhtemelen bu talepleri kabul etmiş görünüyor. CHP, Diyarbakır Annelerini ve Babalarını önemsemiyor. CHP’nin önemsediği tek bir konu var o da Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasıdır. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak diye, CHP’nin bu ülkeye yapmayacağı kötülük yok gibi görünüyor. AB ülkeleri ve ABD’nin tüm taleplerine evet diyen, aynı zamanda PKK’nın HDP aracılığı ile ilettiği mesajları da kabul eden, bölgede şehit edilen kaymakamların kanı daha yerdeyken kayyum ve yerel yönetimler konusunda HDP’nin istediğini yapmaya söz veren, Öcalan’ın özgürlüğüne dahi sıcak bakan ve belki de onun için düşünülen Mandela modeline dahi karşı çıkmayacak Kılıçdaroğlu’nun, ülkemizi nasıl bir uçuruma sürüklediğini hep birlikte izliyoruz. Elbette halkımız bunu görecektir. Çünkü ülkemizin ana damarları bizzat CHP eli ile kesilmeye çalışılıyor. İlginç olan ise CHP’nin, bunu geçmişten beri kanlı bıçaklı olduğu HDP ile birlikte yapıyor olmasıdır. HDP’nin bu tutumuna milletimiz ve bölge halkı inşallah izin vermeyecektir”.

HDP, ÖCALAN İÇİN DİYARBAKIRDA HAZIRLIKLAR YAPMAYA BAŞLADI

Öcalan'ın özgürlüğüne kesin gözüyle bakıldığı için HDP şu an Öcalan'ı karşılama hazırlıklarına başlamış görünüyor. Tüm parti teşkilatlarına talimat verdi ve Öcalan'ın özgür kalışının kutlanması gerektiği bilgisi aktarıldı. Nasıl bir pazarlık yapılmışsa kendilerine göre şenliklerin yerleri bile düşünülmüş. Hatta yurt dışından çağırılacak isimlerin dahi belirlenildiği ifade ediliyor. Ayrıca PKK da bu sürece dahil. Öcalan'ın Diyarbakır'a gelişini özerklik ilanı olarak kutlama düşüncelerinin olduğuna dair duyumlar aldım. Demek ki her adımın hesabı yapılmış ve sadece uygulanmak için zamanı bekleniyor. CHP, HDP ile nasıl ve hangi şartlarda anlaşmış bilmiyorum ama neleri vaat ettiği artık çok net.

 

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Naylon ülkücü lerden isteyin. pkk iyi partiye tebrik üstüne tebrik yayınlıyor. yavuz un konuştuğuna bakmayın artık hdp ile kankiler.
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bir çadirda chp nin onune kursunlar...
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Nazlı Hanım, yüzde yüz katılıyorum, HDP ile birlikte CHP'de kapatılmalıdır. İspanya'da terörü kınamayan partiyi kapattılar. HDP=PKK= Artık CHP'dir ve bu partiler kapatılmalıdır. Yeşil Sol diye bir parti duyuyoruz, o da kapatılmalıdır. Parti kapatmak çözüm değilmiş diyorlar, sen sana düşeni yap ve hakedeni kapat. Tekrar kurulurmuş, her kurulanı derhal kapat.
    Cevapla
  • AHMED 1 yıl önce Şikayet Et
    %10 Apocu var %25 Atatürkçü var %5 Türkçü % 5 ne idüğü belirsiz var. Geri kalan %60 temiz.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak kardeşim temiz dediğin %60 teröristlerle uğraşamaz, %10 çok yüksek bir rakam. CHP kapatılmalı, kurulacaksa teröristlerden arındırılmış yeni bir CHP kurulmalı o zaman. CHP bu şekliyle vatan hainidir, lamı cimi yok.
    Cevapla
  • KALABALI 50 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar katılıyorum artık eylemlerinizi CHPnin önünde yapın HDP varisi CHPdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!