Optimar son anketini paylaştı... İYİ Parti ve Memleket Partisi'nde büyük dalgalanma

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala Optimar Araştırma son anket sonucunu paylaştı. AK Parti'nin açık ara önde olduğu ankette İYİ Parti ve Muharrem İnce'nin oyları dikkat çekti.

GİRİŞ 24.03.2023 10:58 GÜNCELLEME 24.03.2023 11:16
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Son dakika... Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine iki aydan az bir süre kala anket firmaları çalışmalarını hızlandırdı.

Optimar Araştırma Şirketi, mart aynı anketlerini paylaştı. 13-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ankette yaklaşan seçimlere ve adaylara dair sorular soruldu.

Optimar Türkiye genelini temsilen seçilmiş 26 ilde, toplamda 1.916 kişinin katılımı ile 13-18  Mart tarihleri arasında yaptığı sonuçları paylaştı.

AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE

Optimar'ın son seçim anketi sonucuna göre; AK Parti, birinci parti olmayı sürdürüyor. AK Parti, yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 38,4 destekle açık ara zirvede bulunuyor.

Diğer partilerin oy oranları ise şöyle:

AK PARTİ: YÜZDE 38,4

CHP: YÜZDE 25,9

HDP: YÜZDE 9,5

İYİ PARTİ: YÜZDE 7,8

MHP: YÜZDE 7.7

MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 6,2

YENİDEN REFAH: YÜZDE 1

BBP: YÜZDE 0,9

TİP: YÜZDE 0,7

DİĞER: 0,2

OPTİMAR ARAŞTIRMA BAŞKANI HİLMİ DAŞDEMIR: BİR AYA KADAR FOTOĞRAF BÜYÜK ORANDA ORTAYA ÇIKAR

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir tabloyla ilgili "Şu an için seçimin ilk tur ya da ikinci turda biteceğine ilişkin bir öngörüde bulunmak için erken. Ancak, bir aya kadar fotoğraf büyük oranda ortaya çıkar." dedi.

MEMLEKET PARTİSİ YÜKSELİYOR

Muharrem İnce ve Memleket Partisi'nin yükselişi hakkında değerlendirmelerde bulunan Daşdemir "Daha önce yazdım ve söyledim. Muharrem İnce ve Memleket Partisi oylarında ciddi yükseliş var. Ağırlıklı olarak İyi Parti ve CHP’den oy alıyor. İyi parti seçmeninin bir kısmı oy kullanmama eğiliminde." ifadelerini  kullandı.

Erbakan'dan 'ittifak' açıklaması! Neden katılmadılar?Erbakan'dan 'ittifak' açıklaması! Neden katılmadılar?

Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı itirafı: 2 saat kala kararımızı değiştirdikFatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı itirafı: 2 saat kala kararımızı değiştirdik

Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden 120 kişi AK Parti’ye geçtiYeniden Refah Partisi’nden istifa eden 120 kişi AK Parti’ye geçti

YENİDEN REFAH PARTİSİNDE DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Optimar'ın 19-23 Şubat tarihindeki ankett yüzde 1,2 olan Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı son ankette yüzde 1,0'da kaldı.

 

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ FARK!

Batı basınında, profilinde CHP'li yazan anket firmalarından alarak "Kılıçdaoğlu Erdoğan'ın 10 puan önünde" diye servis ettiği haberlerin aksine Optimar'ın son anketinde Recep Tayyip Erdoğan'In oyu yüzde 47,4 İken Kılıçdaoğlu'Nun oyu yüzde 45,3 olarak kayıtlara geçti.

3. İSİM MUHARREM İNCE

CHP'den kayda değer oy Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 6,5 oy oranı ile Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından geldi.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 201
  • Kabul 1 yıl önce Şikayet Et
    MHP' %10almali Ak Parti %55 BBP%8 YRP %9 almali Chp ve diğerleri kalanini alsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bize de bişey kalsaydı :)
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    MHP ve iyi parti %7 alamaz diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • SAVAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin oyu aynı muharrem ince ye oy veren milliyetçi muhafazakar Müslüman kardeşlerim adam bas bas bağırıyor kuran kurslarını dozerle yıkacam diyaneti kapatacam bunun vebalini ahirette ödersiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AKP %43.4,MHP 7.9,yeniden refah 1.8,BBP 1.1,chp %23.5, hdpkk %6.7,iyi parti 5.9, memleket partisi %4.7 gerçek anketler bunlar kimse anketlere aldatmasın toplumu yönlendirmek dizayn etmek istiyorlar ALLAH OYUNLARINIZI BOZSUN AMİN
    Cevapla
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem inceyi de Kılıçdaroğlu ortaya çıkardı demekki yetiştirdiği böyle oy alıyorsa asıl yetiştiren ne kadar alır tahmin edemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı