Somuncu Baba'nın şehrinde deprem sonrası yürekleri titreten olay: 1 hafta ekmek bulamadım

Kahramanmaraş depremlerinin ardından milletimizin alicenaplığı bir kez daha tescillendi. ‘Somuncu Baba’ Şeyh Hâmid Hâmid'ûd-Dîn-i Veli’nin şehri Aksaray’da halkın kendi ekmeğinden kısarak deprem bölgesine gönderdiği öğrenildi.

GİRİŞ 24.03.2023 12:49 GÜNCELLEME 24.03.2023 14:34
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili yıkıma uğratan ve 14 milyon insanı doğrudan etkileyen depremlerin ardından bölgeye yardıma koşan milletimizin yardımseverliği ve alicenaplığı dünyanın şahitliğinde bir kez daha tescillendi.

Bir yandan gururlandıran bir yandan da göz yaşartan yardım faaliyetleriyle birlikte dayanışma ruhunu gözler önüne seren çok sayıda olay vuku buldu.

SOMUNCU BABA’NIN TORUNLARINDAN YÜREKLERİ TİTRETEN YARDIM

O olaylardan biri de Somuncu Baba’ namıyla bilinen ve Hacı Bayram Veli’nin hocası Şeyh Hâmid Hâmid'ûd-Dîn-i Veli’nin medfun olduğu iddia edilen Aksaray’da yaşandı.

İş nedeniyle Aksaray'da bulunan otogaz dağıtım şirketi çalışanı Gölbaşılı Mehmet Tükenmez, şahit olduklarını Haber7’ye anlattı.

Depremler Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde derin yarıklara neden oldu.

“AKSARAY’DA 1 HAFTA EKMEK BULAMADIM”

Kendi ekmeğinden kısan Aksaraylıların ürettikleri ekmekleri depremzedelere gönderdiğini aktaran Tükenmez, “Deprem sürecinde ben Gölbaşı’nda değildim. Aksaray’daydım. Ayın 6’sı ile 12’si arasında ben Aksaray’da ekmek bulamadım.” dedi.

FIRINCILARDAN DUYGULANDIRAN CEVAP

Fırıncıya sorduğunda, ekmeklerin deprem bölgesine gittiği cevabını aldığını belirten Tükenmez, vatandaşların dayanışma içerisinde hareket ettiğini ve canla başla deprem bölgesine yardıma koştuğunu söyledi. Tükenmez, “1 hafta boyunca bayat ekmeklerle veya ekmeksiz idare ettik.” ifadesinde bulundu.

BATI İLLERDEN GELEN YARDIMLAR AKSARAY’DAN KOORDİNE EDİLDİ

Aksaray’da uzun yardım konvoylarının oluştuğunu belirten Mehmet Tükenmez, “Aksaray’da bulunurken uzun yardım konvoylarını gördüm. Evlerini depremzedelere açanlara şahit oldum.” dedi.

Yardımların Aksaray’dan koordine edildiğini söyleyen Tükenmez, “Yardım tırları, Aksaray Ortaköy’de AFAD tarafından koordine edildi. Bazı tır şoförlerine yol tarif ettim. Konvoylar oradan deprem bölgesine gidiyordu.” ifadesinde bulundu.

OSMANİYE’DE ŞAHİT OLDUĞU OLAYI ANLATTI

1 hafta sonra dönüş yolunda Osmaniye’ye uğradığını söyleyen ve otogarda yaşadıklarını da aktaran Tükenmez, “Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine geri dönerken Osmaniye otogarında çay molası verdik. Orada bir şahıs lakayt bir şekilde ‘Devlet nerede, hükümet nerede’ diye konuşuyordu. Çaycı bardağı ters çevirdi, ‘Sana çay yok. Sen insanların duygusuyla oynuyorsun. Depremi yaşayanlar bilir’ diyerek tepki gösterdi. Osmaniye garında esnafın sağduyulu davranıyordu. Hiç fırsatçılık yaptığına şahit olmadım.” dedi.

“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ VAR OLSUN”

İkinci depremi Aksaray'da şiddetli bir şekilde hissettiğini söyleyen ve Gölbaşı’ndaki evinin depremde zarar görmediğini belirten Tükenmez, “Allah’a şükür, evimizde bir hasar oluşmadı. Eşim ve çocuklarımın sağlığı hamdolsun yerinde.” ifadesinde bulundu.

Halkın dayanışmasının kendisini duygulandırdığını ve şu anda hiçbir eksiklerinin olmadığını dile getiren Tükenmez, “Devletimiz var olsun, milletimiz var olsun. Hep yanımızda oldular.” diye konuştu.

Karar verildi, şehrin yaklaşık yarısı taşınacak! Başkan Haber7'ye konuştuKarar verildi, şehrin yaklaşık yarısı taşınacak! Başkan Haber7'ye konuştu

Depremden 3,5 ay önce kritik araştırma! Kazı sonrası 'büyük deprem' uyarısında bulunmuşlarDepremden 3,5 ay önce kritik araştırma! Kazı sonrası 'büyük deprem' uyarısında bulunmuşlar

________________________________

TEKERLERİ PATLASA DA DURMADI, 70 KİLOMETRE YOL GİTTİ

Yardımları Tokat'tan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine ulaştırmak için yola çıkan Kaan ve Batuhan Türkiyeli kardeşler, dorsenin lastikleri patlasa da durmadı. 70 kilometre boyunca yol kat eden kardeşler, sağda tek tekeri kalan tırla yardımları Gölbaşı'na ulaştırdı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 43
  • Seden 1 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray'dan yardım gitti evet, hepimiz destek olduk. Ama Aksaray'da yaşayan biri olarak, bu haberdekilerin doğru olmadığını söylemek zorundayım. Hiç ekmeksiz kaldığımız bir gün olmadı.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Hatay Antakya li bir depremzede olarak Aksaray insanının fedakarligini gördüm bir tek onlar değil ulkemizin her köşesinde ne babayiğitler var şahit olduk..ALLAH hepsinden razı olsun.
    Cevapla
  • Fatih sultan mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İyiki aksaraylıyım
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevre tüm illerde aynı durum oldu,sadece Aksaray değil.
    Cevapla
  • İslamoğlu38 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımları yapan güzel insanlardan ALLAH razı olsun birde bunların tam tersi olan bir gurup var depremi ve ramazan ı fırsat bilip her şeye zam yapanlar bunlarıda ALLAH a havale ediyorum ahirette görüşürüz sizlerle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Enes Kanter'e ABD'de soğuk duş! Mide bulandıran skandal sonrası hakkında soruşturma açıldı
İBB'den suya dev zam!