Coelho'dan Türk çoban paylaşımı! Simyacı her yerde...

Brezilyalı yazar Paulo Coelho sosyal medya hesabı üzerinden elinde Simyacı romanını tutan Türk bir çobanın fotoğrafını paylaştı. Romanında da çobandan bahseden yazar, Dünyanın öbür ucunda kendi kitabını elinde taşıyan çobanla gurur duydu.

Coelho'dan Türk çoban paylaşımı! Simyacı her yerde...
Coelho'dan Türk çoban paylaşımı! Simyacı her yerde...
GİRİŞ 30.03.2023 13:33 GÜNCELLEME 30.03.2023 16:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Elinde kendi kitabını okuyan Türk çobanını yaptığı paylaşımda “Bir Türk çoban, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor. Yeryüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır. Simyacı.” yazısını ekleyerek romanından alıntı yaptı.

SİMYACI KİTABI BASIM YILI VE YERİ

Coelho’nun tüm dünyada tanınmasını sağlayan roman Simyacı, ilk kez 1988 yılında yayımlanmış ve Türkçeye 1996 yılında Özdemir İnce tarafından çevrilmişti. Roman, Dünyada olduğu gibi Türk okuru tarafından da çok sevilmiş ve belki de Can Yayınları’nın en çok sattığı kitaplardan biri haline gelmişti. Öyle ki okurun bu ilgisi Coelho’yu da gururlandırmış ve Türkiye’yi ziyaret de etmişti.

SİMYACI KONUSU

Gördüğü bir rüyayı anlattığı falcının tavsiyesi ile İspanya’dan yola çıkıp Mısır Piramitleri’nin eteklerinde kendisine müjdelenen hazinesinin peşine düşen bir çobanın hikâyesiydi Simyacı. Çoban Santiago’nun yolculuğu sadece fiziki değil, içsel bir yolculuktu aynı zamanda.

Romanın okuyucuya vermek isteği düşünce; asıl hazine işin sonunda elde edilen değil, elde edene kadar yaşanılan macera ve bu maceradan edinilen deneyimdir. İnsanın hayattaki yegane arzusu keşfetme ve merak duygusudur. Bunu her tatmin ettiğinde heyecanla daha fazlasını isteyecektir.

Tevekkül edilerek çıkılan her yolculukta, her kapının ardından ne çıkacağını görmek ve her kapatılan kapıdan sonra başka bir insana dönüşmek için daha çok deneyim ediniriz.

Birtakım tereddütler sebebiyle çıkılmayan ve ertelenen yolculuklar, insanı korkuların esiri haline getirir ve hayatı güçleştirir. Daha fazlasını bilmek arzusuyla çıkılan her yolda tevekkül eden o kişiye Yaradan her türlü imkanı sunar. Bunun için saf bir arzu ve inanç yeterlidir.

Kitapların ve okumanın evrensel bir dil olduğunu, insanın kendisine bir şeyler katmasının yeri ve zamanı olmadığını bizlere gösteren bu hadise kitap kurtlarının favori hale gelen bu romana tekrardan başlamasına sebep olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • sencer tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne demişti Şair; Özyurdunda garipsin, öz vatanında parya... size simyacı dedikleri hikaye yine sende gizli... Takkeci Ahmet Efendi. (İstanbul Topkapı Mezarlık bölgesinde camisi) Düşünmez misin ?
    Cevapla
  • Sağlamhanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Robinson curuzo gibi hırsız bunlar al kendi malın gibi kullan
    Cevapla
  • H.ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir eser..
    Cevapla
  • Doğrucu davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğum ilk roman MARTI ikincisi ise Simyacı idi.. Gerçekten çok kıymetli bir kitap herkes kendine göre bir anlam çıkarır ama benim kitaptan aldığım en büyük ders: Aslında aradığın şeyler yanı başındadır ama önemli olan bunun farkına ne zaman varacağındır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması