HDP'nin skandal seçim bildirgesine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cesur'dan zor soru!

Askeri operasyonlara son verme, Suriye ve Irak’tan çekilme ve İnanç İşleri Başkanlığı gibi skandal seçim bildirgesine imza atan HDP'ye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cesur'dan zor bir soru geldi: Bunu hangi Cumhurbaşkanı ile yapacaksınız?

GİRİŞ 30.03.2023 16:16 GÜNCELLEME 30.03.2023 16:27
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimlerine iki aydan az bir süre kala partilerin seçim bildirgeleri de gündemdeki yerini koruyor. HDP 2023 Seçim Bildirgesi'nde yer alan skandal maddelere Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsmail Cesur'dan tepki geldi.

Askeri operasyonlara son verme, Suriye ve Irak’tan çekilme, Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kurma ve zorunlu din dersini kaldırma gibi maddelerin yer aldığı bildirgeye Cesur, "Bunu hangi Cumhurbaşkanı ile yapacaksınız? Kendi adayınızı çıkarmadığınıza göre bu talepleri sıraladığınız ve kabul ettirdiğiniz bir aday olmalı. Erdoğan olmadığına göre, geriye 3 isim kalıyor." açıklamasında bulundu.

MUHARREM İNCE VE SİNAN OĞAN'DAN NET MESAJ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Teröre karşı mesafeliyiz. PKK'sına, FETÖ'süne, IŞİD'ine, DHKP-C'sine, Hizbullah'ına" derken, Seçimin ikinci tura kalacağını öngören ATA İttifakı adayı Sinan Oğan da terörle mücadele konusunda hassas olduğunu vurgulayarak , "İkinci turda kimi destekleyeceksiniz" sorusuna, "Millilik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet durumuna bakacağız" yanıtını verdi.

İŞTE SKANDAL BİLDİRGEDEN ÖNE ÇIKANLAR

14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girme kararı alan HDP seçim bildirgesini açıkladı. Mithat Sancar, "Yeşil Sol'un ağacı altında buluştuk" derken, Pervin Buldan da "Şimdi Türkiye'de yeni bir başlangıç yapmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'ye kapatma davasını hatırlatan Buldan, "Yeni bir yol açtık. O seçeceğin adı Yeşil Sol Parti. Değişim isteyen milyonların ortak yoluna dönüştü. Şimdi Türkiye'de yeni bir başlangıç yapmaya geliyoruz" dedi.

Toplantıda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Sabahat Tuncel'in mesajları da okundu.

SEÇİM BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

HDP düzenlediği törenle seçim bildirgesini açıkladı. Düzenlenen törende beklendiği gibi skandallar yaşandı.

"KÜRDİSTANİ İTTİFAKIN TÜM BİLEŞENLERİ BURADALAR"

Devrim şehitleri adı altında teröristler için saygı duruşunda bulunuldu. Tören tanıtım videosu ile devam etti. Buradaki terör imgeleri dikkat çekti. Sunucu, "Kürdistani ittifakın tüm bileşenleri buradalar." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

"İŞGAL VE SAVAŞA DAYALI DIŞ POLİTİKAYA DUR DEMEK İÇİN GELİYORUZ"

HDP Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, bildirgeyi okudu. Çiğdem Kılıçgün Uçar, bildirgeyi okurken, "İşgal ve savaşa dayalı dış politikaya dur demek için geliyoruz. Kayyum rejimine son vermek için geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Skandal seçim bildirisinde şu maddeler yer aldı:

  • Suriye ve Irak'a yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonlara son vereceğiz.
  • Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız.
  • Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kuracağız.
  • Zorunlu din dersini kaldıracağız.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 155
  • 1 isi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlaea oy veren bunlardan daha alcaktir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bir kürt olarak Hdp yi lanetliyorum chp yi lanrtliyorummmm
    Cevapla
  • Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    ESKİ CHP liler siz bu YENİ CHP ye karşı fikrinizi değiştirmedinizmi acaba ?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların olmasına bu cumhur asla izin vermez bu ülke sahipsiz değil, 15 temmuzu ararsınız topunuzu cehenneme yollarız sıkıysa bu adımları atmayı deneyin.
    Cevapla
  • Emir 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK ve fetönun Cumhurbaşkanı adayı kilictarogluna milliyetçilerin 14 Mayıs'ta sürprizi olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu