Göç İdaresi Başkanlığı "DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği" iddiasını yalanladı

Göç İdaresi Başkanlığı Bircan Yıldırım'ın ortaya attığı "terör örgütü DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını, adı geçen şahısların hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Göç İdaresi Başkanlığı "DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği" iddiasını yalanladı
Göç İdaresi Başkanlığı "DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği" iddiasını yalanladı
GİRİŞ 30.03.2023 17:23 GÜNCELLEME 30.03.2023 17:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan açıklamada, belirli çevreler ve sosyal medya hesapları üzerinden "DEAŞ terör örgütü mensuplarına vatandaşlık verildiği" yönünde gerçekle ilgisi olmayan, provokatif paylaşımların dolaşıma sokulduğu belirtildi.

Paylaşımlarda, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, terör örgütüne üye olma suçundan haklarında işlem yapılan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan 6 yabancı uyruklu şahsın isimlerine yer verilerek, DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı kişilerin Türk vatandaşlığı kazandıkları iddialarının ortaya atıldığı aktarıldı.

6 yabancı şahısla hiçbir ilgisi olmayan ancak DEAŞ terör örgütü üyesi gibi gösterilen Suriye uyruklu 2 kişinin de Türk vatandaşı olduğunun öne sürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İddialar asılsız olup iddia sahiplerinin spekülasyonlarından ibarettir. Bahse konu iddialar incelendiğinde, adı geçen şahısların hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca Yozgat İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilen yazı ise DEAŞ'tan haklarında işlem yapılan 6 yabancı uyruklu şahısla ilgili gerekli tahdit kodlarının girilmesi ve infaz süreci sonrasında sınır dışı edilmelerinin sağlanmasına yönelik olup vatandaşlıkla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bilinçli bir şekilde ve çarpıtılarak yapılan paylaşımlardan, kamuoyunda infial uyandırmak amacıyla DEAŞ'tan işlem gören yabancı uyruklu şahıslara vatandaşlık verildiği algısı oluşturulmak istendiği açıktır. Kamuoyunun sistematik olarak yalanı yayan bu kişilere ve provokatif paylaşımlara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu ve benzeri paylaşım yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır."

YALAN HABERİ SAVUNDU

Gazeteci Bircan Yıldırım yalan haberi savunmayı devam ettirerek "Göç idaresi, devletin Valiliğine, Jandarmasına ait beyanlara “asılsız “ diye açıklama yapmış! Neyse ki, göç idaresinin ne olduğunu Türk milleti çok iyi biliyor!!! Haberimin arkasındayım !" ifadelerini kullandı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçaklığa bak jandarma 6 ismi takibe almış, önce bu haberi veriyor sözde gazeteci gerçekte satılmış terör sevici kadın, sonra o 6 kişi içerisinde ismi olmayan farklı 2 suriyeliye yazılmış iyi niyet yazılarını sanki bunlar daeşli 6 kişinin içindeymiş gibi haber yapıyor! algıya bak kendisini okuyanları ya ahmak sanıyor yada okuyucusunun zaten umrunda değil, öfkenizde boğulacaksınız.
    Cevapla
  • nee 1 yıl önce Şikayet Et
    chpli azınlık yakında türklere vatandaşlık veriliyor diye saldıracak
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    MIT tırları operasyonu gibi dikkatli olmak lazım yine Türkiye deaş yardım ediyor diye algı yapacak yabancı basın onun için içimiz deki hainler hazırlık yapıyor. Bilgi isimli şahıs kaçak çalışıyor yaşıyorsa suç kimin ? Adamlar beni işe al diye silah mı çekiyor demek ki birileri el altından çalıştırıyor ki bu kadar geliyor o zaman
    Cevapla
  • Yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim deasli kim değil nasıl anlıyorsunuz adamlar kendini açik edecek değil burda çocuğu doğuyor otomatikman vatandaş oluyorsa ve ana babasida istisnaiden vatandaş olabilme ihtimali yokmudur ?
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    chp başa geçsin ermenilere verilen türk kimliği gibi verilcek nasılsa
    Cevapla
  • Bilgi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de yuzbinlerce Ermenistan pasaportlu Ermeni kaçak yaşıyor ve çalışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri